Вижте каква е причината за драмата с асансьора в Окръжна болница

06.12.2018 / 15:44 4

Снимка Булфото, архив

Според специалистите, предпазното устройство при претоварване на асансьора не се е задействало. Пропадането най-вероятно се дължи на счупена част. Така съоръжението остава без спирачки. Според експертите от Агенцията за метрологичен и технически надзор във Варна счупена част е една от предполагаемите причини за пропадането на асансьора във варненската болница “Света Анна”. Това се е установило при първоначалния оглед . По време на злополуката в асансьора е имало 8 души, които се разминаха без сериозни травми.

Каква е основната причина за инцидента ще стане ясно след изготвянето на съдебно-техническата експертиза, съобщава БНТ. Според специалистите, предпазното устройство при претоварване на асансьора не се е задействало. Пропадането най-вероятно се дължи на счупена част. Така съоръжението остава без спирачки. Ето какво сподели за БНТ Стефан Петков, началник на Регионалния отдел на ИДТН-Североизточна България: Това е един фланец, на който се държи триещата шайба, която движи въжетата на асансьора… въпросът оттам нататък е какво друго има ли, няма ли, защо се е получило това нещо.

Асансьорът е монтиран преди 40 години. Той е българско производство и отговаря на всички стандарти. Експертите са на мнение, че, ако едно съоръжение се поддържа добре, няма значение на колко години е. Всички асансьори, независимо къде са монтирани, срокът на периодичният им преглед е 1 година, те се проверяват всяка година. В Североизточна България има общо около 1 400 асансьори в обществени сгради. По-голямата част от тях са в добро техническо състояние. Когато ние и другите проверяващи забележат нередности, които са опасни за хората или тези, които ги обслужват, спираме съоръжението. Заложен е някакъв срок, в който да се отстрани това несъответствие, и при условие, че се отстрани, асансьорът се пуска, след като бъде проверен отново. Жената, която най-сериозно пострада при инцидента, все още е в болница. Състоянието ѝ е стабилно.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама