Владимир Каролев: Лично мнение – сделката с „Инерком” няма да бъде приключена

13.03.2018 / 19:34 2

„Ако бъде приключена сделката за ЧЕЗ, ще е само с „Инерком”, но според мен няма да бъде приключена. Това е мое мнение, нямам вътрешна информация”, коментира в предаването „Лице в лице” Владимир Каролев.

„Не знаем дали сделката за ЧЕЗ е корупционна. Но някои неща са очевидни – не са факт, а се твърдят като факт – например, че който и да е собственик може да определи цената на тока. Тя са определя се от регулатора, и Тръмп да дойде, КЕВР определя цената на тока. Но някак си ми с струва нелогично и невъзможно г-жа Върбакова да е собственик на ЧЕЗ”, добави той.  

„Аз не се притеснявам кой ще е собственик на активите на ЧЕЗ, а защо ЧЕЗ си тръгва от тук. ЧЕЗ още 2015 г. имат корпоративно решение да излизат от балканските страни, т.е. гледат да се продадат много отдавна.

Знам от какво се оплакват – че от 2104 г. тече някаква проверка за отнемането на лиценза им и тази проверка не е приключила. За 14 дни администрацията на Тръмп, например, ще реши какви да са изключенията за митата за алуминия и стоманата, а тук 4 години държавата не иска да се произнесе за лиценза на ЧЕЗ... Защото няма основание за отнемането му”, коментира Каролев.

„Тръмп, малко странно за политици си изпълнява предизборните обещания – едното е, че ще се оттегли от някои международни търговски споразумения. Митата за алуминия и стоманата пък няма да се за всички държави. Вече вървят преговори”, коментира още той.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
анести (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Колко плаща този идиот /специалист по всичко/ , да го публикувате? Трета публикация за деня. Множко е.Преставам да чета кокошката.
3
0
Хахаха (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Госпондин Иванов от КЕВР е точно толкова независим, колкото и Йордечка Падпъдъкова - тоест николно.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама