Владимир Путин каза кой ще бъде господар на света

30.05.2019 / 16:20 8

Всеки, който може да стане монополист в областта на изкуствения интелект, ще бъде господар на света. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща за развитие на технологиите, която се провежда в "Училище 21" - образователна институция на Сбербанк за програмисти, пише Life.ru.

„Борбата за технологично лидерство, предимно в областта на изкуствения интелект, вече се превърна в поле на глобална конкуренция. Ако някой може да осигури монополи в областта на ИИ, последствията са ясни, той ще стане суверенна на света.”, каза президентът.

Държавният глава отбеляза също, че Руската федерация трябва да осигури технологичен суверенитет в тази област, както и да увеличи финансирането за научни изследвания в областта на изкуствения интелект.

Както е известно, подготовката на мащабна програма за развитие на технологии за изкуствен интелект, Владимир Путин, заяви в своето послание към Федералното събрание през 2019 г. Както подчерта държавният глава, изкуственият интелект е една от областите, които ще определят бъдещето на целия свят и на Русия.

Превод: „Петел”

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
23
Чичо (преди 12 месеца)
Рейтинг: 33201 | Одобрение: 4561
Албанска к-ваУхилен
7
21
Чичо (преди 12 месеца)
Рейтинг: 33201 | Одобрение: 4561
Албански циганин, пак ли се правиш на уменУхилен
9
6
чака-рака (преди 12 месеца)
Рейтинг: 5177 | Одобрение: 1372
и най вече от майка ти

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама