Властите на Австралия ще ликвидират 2 милиона котки

19.07.2015 / 07:00 5

Властите на Австралия обявиха война на уличните котки. До 2020 година се планира да бъдат ликвидирани 2 милиона от тези животни, които са определяни като заплаха а екологичния баланс в страната.Властите във всички австралийски щати се съгласиха да считат бездомните котки за „паразити”, които, ловувайки, унищожават представителите на местната фауна и ги докарват на ръба на унищожението. 

„Коткоцидът” ще продължи пет години – до тогава, докато цялата територия на страната не стане безопасна за коренните представители на животинския свят. Според преброяване, уличните котки всеки ден убиват в Австралия 75 милиона местни бозайници. 

Бездомните котки ще бъдат подмамвани в капани, след което те ще бъдат разстрелвани и тровени „по най-хуманен и ефективен начин”, съобщава The Independent и блиц.

„Важно е да се подчертае, че не изпитваме омраза към котките, но няма да търпим вредите, които те причиняват на нашата дива природа”, каза Грегъри Андрюс, упълномощен по редките и изчезващи видове. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
ivan ivanov (преди 8 години)
Рейтинг: 523 | Одобрение: 93
A sled tova shte napraviat kampania za izbivaneto na mishkite I pl'xovete t.e mestnite bozainizi. Australia ima pretenzii da e razvita d'rzava........
8
7
морския (преди 8 години)
Рейтинг: 5196 | Одобрение: 2821
А, нещо подобно да се предприеме и нас? Визирам мнението си, че много хора имат страх от улични животни, а и коткит какви боклуци вадят от казаните

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама