Вместо да даде оставка, шефът на БНР плаши със съд

24.09.2019 / 12:19 2

Генералният директор на БНР Светослав Костов изпрати до медиите отворено писмо, в който отново коментира кризисната ситуация в Радиото, пише OFFnews.bg.

"Абсолютно съм убеден в правотата си", казва Костов и заявява, че ще даде на съд всички, които "се упражнявали" върху неговото име, достойнство и професионални качества". Той не посочва дали говори за отделни хора или медии, нито дали има предвид служители в националното радио.

"Наясно съм, че всяко желание за промяна на статуквото ще среща силна съпротива", пише още генералният директор.

Публикуваме писмото му без редакторска намеса:

"Свидетели сме на тревожна ситуация в Радиото. То е подложено на атака, която създава условия за противопоставяне на хората в БНР и уронва престижа на една авторитетна медия. А БНР е най-авторитетната медия в България. Тази ситуация доведе до това няколко човека да използват един уважаван от мен орган – Съвета за електронни медии, за проводник на лични интереси, клевети и недоказани твърдения.
Няма да позволя 20 години кариера в медиите, в която неведнъж съм доказвал професионалните си качества, да бъде опетнена от група хора и няколко медии.

Тук е моментът да обърна внимание върху т.нар. „цензура“ в Програма „Хоризонт“. Категорично заявявам, че под никаква форма не съм упражнявал контрол върху словото и публичното общуване. Доказателство за това е програмното съдържание през последните дни.
Наясно съм, че всяко желание за промяна на статуквото ще среща силна съпротива. Абсолютно съм убеден в правотата си. Не сме отстъпили от волята си за промени, защото отдавна има нужда от тях. Това искат и близо 1300 служители, работещи всеки ден, всеотдайно, за Радиото.

Ще потърся отговорност в съда на всички, които се упражняваха през последните дни върху моето име, достойнство и професионални качества.


Ще направя всичко възможно да запазя независимостта, свободата на изразяване на мнение и доверието към обществената отговорност, която носят журналистите в Българското национално радио.

Вярвам във всички работещи в БНР, вярвам в екипа, сигурен съм, че ще излезем по-силни от тази криза.

Радиа много, БНР е едно!"Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
17
3
ДИВАКА (преди 2 години)
Рейтинг: 24300 | Одобрение: 4005
ПРАВ Е ДЕБИЛА..КОГАТО НЕ Е СЕДНАЛ..КОЛКО ОТ ТЕЗИ 1600 ЧОВЕКА СЕ ОБЯВИХА В НЕГОВА ПОДКРЕПА..АХ КОЛКО Е ТРУДНО ДА СЕ РАЗДЕЛИ СЪС СВОЕТО МЯСТО В КОЧИНКАТА..ТАКА Е КОГАТО СИ СВИНЯ И СЛУШАШ ПРО КУРА ТУРАТА...ЗАЩИТАВАШ ТЪП ГЕШЕФТАР И СЕ ПРАВИШ НА ШРЕК..ШРЕК Е ЕДИНСТВЕН И НЕПОВТОРИМ..ТОЙ МОЖЕ И ДА СЕ УСЕРЕ,НО ПОСЛЕ И ГО ОТПИРАТ..А ТЕБЕ СВИНЬО..НЯМА КОЙ..ДАЖЕ КОЙ ДА ТИ ГО ОТПЕРИ..Изплезване:devil:Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама