Внимание! Шахтите от ул. „Девня“ до „Метро“ във Варна ги няма, а нощем е пълна тъмница (снимки)

20.01.2015 / 15:42 8

Веселин Златков
фото Румен Сарандев

Внимавайте като се движите по крайезерния път по посока от Аспарухов мост до Западна промишлена зона, съветват наши читатели. Те ни сигнализираха, че там просто няма улично осветление. Наш репортерски екип посети района и установи и друга нередност, която не е никак чужда на варненската инфраструктура. Металните решетки на шахтите на дъждовната канализация масово липсват. Повече от ясно е, че те са задигнати и предадени за вторични суровини, макар че принципно пунктовете за старо желязо би трябвало да търпят наказание, ако приемат тези елементи от пътното оборудване. Лесно може да се допусне, че липсата на осветление е в пряка връзка с изчезването на шахтите. Когато нищо не се вижда, крадците са най-спокойни. За разлика от шофьорите, които не се чувстват никак комфортно в тази зона на Варна, особено вечер.

„Караш в някакъв пълен мрак. Не дай си Боже да изскочи някоя куче или пък някой да се разхожда необезспокояван по пътното платно!Е, искам да попитам съответните органи - това нормално ли е 21 век?“, написа наша читателка в писмо до редакцията. Нейното недоволство обаче се споделя от много други граждани, които са принудени да се движат в тази градска зона на Варна. Осен куче или някой заблуден пешеходец в тъмното могат да се появят и други неприятни изненади за водачите, като например каруца или автомобил с извънгабаритен товар, на каквито се натъкна екипа ни.

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
kris (преди 4 години)
Рейтинг: 114387 | Одобрение: 6362
за огромно съжаление на циганите , шахтите никъде не ги приемат........иначе да са откраднали и тях.......
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
1
kris (преди 4 години)
Рейтинг: 114387 | Одобрение: 6362
както писах и преди за изчезнали кабели н.н. ,докато има пунктове да ги приемат и няма наказани , кражбите ще продължат.....
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
1
Уйо (преди 4 години)
Рейтинг: 35989 | Одобрение: 7824
Йоце, точно като не си от Варна е важно да четеш КЪДЕ ТОЧНО липсват капаците а не някъде си на километър/два от еди къде си, за да не дойде ден да гледаш безпомощно и да казваш "дайбамааму, пишеше, че пътя пропаднал на Журналист, а то било на Писател".
3
6
Уйо (преди 4 години)
Рейтинг: 35989 | Одобрение: 7824
Метро не е на Девня! По-правилно е да пишете до Аветисян или между х-л Адамо и Филбо. Не е зле да познавате града от който сте.
3
2
zakluch (преди 4 години)
Рейтинг: 30029 | Одобрение: 5629
Ами хайде дебелите чичкоФци да ги потърсят в пунктовете за изкупуване на желязо?
Повече за мен тук Ключодържатели

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама