Внимание! Убийствен капан! Българин получи сметка за телефон за 15 хиляди лева! Не правете тази грешка

17.02.2017 / 13:02 11

Постоянно ни заливат с реклами за всевъзможни 4G пакети, безплатни неограничени мегабайти, изгодни оферти – услуги, които рекламите представят, че са на невероятна сметка, създавайки усещането, че мобилният интернет е нещо безплатно, което ни се полага като екстра към мобилната услуга.

Брадва.бг съобщи за горещ кошмарен пример, как с един пръст върху смартфона можете буквално да си стъжните живота!

В сайта са получили сигнал от отлично информиран източник за фрапиращ случай с клиент на един от операторите – огромна беля, която всеки от нас може да си навлече без дори да подозира.

Абонатът е използвал мобилен интернет чрез роуминг през своя смартфон по време на посещение в Турция.

Когато се прибрал в България и получил месечната си сметка с ужас установил, че дължи на мобилния оператор космическата сума от 15 000 лева!

Оказва се, че тарифата на оператора за 1 използван мегабайт в Турция е зашеметяващите 15 лева!

Нашият сънародник е навъртял 1000 мегабайта – размер данни, който спокойно може да се натрупа за съвсем кратко време от сърфиране в нета и, примерно, гледането на 2-3 клипа в Youtube.  Ужасеният човек не е получил никаква индикация или предупреждение за натрупването на баснословната сума, изненадали са го директно с месечната сметка!

Миналата година имахме подобен сигнал от читател, който е получил сметка от 1000 лева само за няколко влизания във Фейсбук от Турция. След като е подал жалба, от оператора са му отговорили, че към него е изпратено системно съобщение с цените на мобилен интернет през роуминг, когато е отворил браузъра.

За жалост клиентът не е имало как да види въпросното съобщение, тъй като е използвал мобилното приложение на Фейсбук или мейл клиент, където няма как да се зареди подобен прозорец от оператора, но същевременно „златните“ мегабайтите текат.

Дали случайно или нарочно, операторът не изпраща sms с цените за мобилен интернет в конкретния случай, а си измива ръцете със системното съобщение, което според тях е изпратено, без значение, че не е видяно от потребителя.

По всяка вероятност, българинът, който е сюрпризиран със сметка от 15 000 лева е подведен по същия начин и едва ли е предполагал, че няколко клипчета в Youtube ще му струват две годишни учителски заплати. 

Пожелаваме на ужиления човек да се справи с мобилния оператор и да потърси правата си в този нелеп случай!

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
запознат (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В  ТУРЦИЯ  за 20 лева наши пари си взимате предплатена карта със 120 минути към България и включен трафик на данни/интернет/ демек  ОТ  2000 МВ. Ама трябва да влезеш в някой магазин.Щото там хич,ама хич няма магазини за телефони и услуги.Само през 10-ина метра по главните улици на който и да е град. 
2
0
аз (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
операторите не крадат ние си ги даваме доброволно парите, като бабите по телефоните те сами си дават парите, "от мен"е прав аз съм с две карти и лоялен клиент имам 150 лева лимит след това спират защото не могат да си вземат парите аз 15000 лева ще платя знаеш ли кога НИКОГА
5
0
от мен (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
чисти глупости.няма как да навърти 15000 лв сметка ако няма такъв депозит.изключват се на 50-6- лв. ако сте без такъв.а за 15 бона забравете за такъв оператор да съществува по света освен ако не си супер баро
3
1
якошиба (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В ТУРЦИЯ Е МНОГО СЛАБ ИНТЕРНЕТА -В МАРМАРИС ДОРИ В 5ЗВЕЗДИ ХОТЕЛИТЕ Е 10-15МБ СКОРОСТТА И РУТЕРИТЕ ИМ СА УЖАС МНОГО ПО ЗЛЕ СА ОТ НАС И Е 3 ПЪТИ ПО СКЪП НЕТА
1
0
sunlight (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8334 | Одобрение: 2044
6
0
Az (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Че крадат, крадат, ама никой не може да мисли вместо теб. Аз за цял месец не мога да изразходвам 500 мв. а тоя момък за няколко дни 1 TB? То бива порно, бива ама... Отиваш в чужбина, какво си мислиш че става с твоя телефон? Безплатен? Те тука в България само звънкат и затварят за да им е по-евтино, ама на почивка филмчета ще гледат!!
10
0
БАТЕ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Операторите живеят с  измами, за които  ние плащаме. Вижте  им  лъскавите офиси на  всеки  ъгъл, проверете печалбите им с милиони на месец и ще се убедите , че ни КРАДАТ !!!
11
3
наивник (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
На ви смартфони, на ви интернет навсякъде, на ви сметки!
10
0
Кьорав карти не играе (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Като отиваш в чужбина и мислиш да ползваш роуминг - проверявай тарифите преди да тръгнеш! Едно на ръка, че в случая става дума за страна извън ЕС. А 1ГБ трафик не се прави толкова лесно. Трябва да си висял непрекъснато в мрежата и да си гледал филмчета. Едно на ръка, че можеш да си настроиш телефона сам да те предупреждава, когато преминеш някаква граница за мобилни данни.  ПП: Моят оператор досега винаги ми е изпращал SMS с цените в роуминг.
11
0
АЗ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Дрън, дрън, Мобилните оператори изпращат СМС с цените и към кой точно местен оператор си се свързал. Не е необходимо да зареждаш какво и да било. Първото нещо след като си включите телефона след като слезете от самолета е да получите 10-на СМСа. Така че хич да не се прави на вода ненапита. И кой го е дърпал за пръстите да ползва мобилния интернет? Нямал ли си е интернет в хотела?
6
1
партизанин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Добре,че предупреждавате хората, така трябва - за всички измекярщини,с които е пълно и широко се ползват от бели петна в законите(за които все не достига време в Пленарната зала..)Така е и с ЧСИ, и с какво ли не, ходи ,доказвай,че не знаеш..А, те защо не доказват своята версия? "Невиновен, до доказване на противното"-от "Юстиниановия кодекс", основа на Световното  право!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама