Внимание, родители! Който пътува с дете до 7 години във Варна - задължително с карта за малчугана

11.09.2018 / 14:33 11

Всички пътници в обществения градски транспорт, които са с деца до 7 годишна възраст, са задължени да представят превозен документ на децата, съгласно Наредба № 2, припомнят от  фирма „Градски транспорт“.  

Картите са безплатни, поименни и са без снимка. Те се издават целогодишно срещу представено копие от акт за раждане и документ за самоличност на родителя/настойника, удостоверяващи възрастта на детето и постоянния адрес. Срокът им на валидност и една година от датата на издаването, а когато детето навършва 7 години през този период - до датата на навършване на годините. Загубена или унищожена карта може да се замени еднократно с дубликат.

„Градски транспорт“ води специален регистър за издадените абонаментни карти. Целта на този документ е застраховката на пътника, посочват от дружеството.

Картите могат да бъдат заявени на гише в Билетен център, и в административната сграда на "Градски транспорт" ЕАД.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кога за последното  било изплатено обезщетение за пострадало бебе в градския транспорт?
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Демек, туристи чужденци с деца да не се качват. Така ли правите туризъм? Същата ситуация в такси как изглежда? А да сещам  се: шофьор по потник и цигара в уста.
2
0
Перфектно (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Значи който не иска пари от застраховка, може да не си губи времето да изкарва карта на детето си.
1
0
SSR (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Колеги коментиращи, вие имате ли деца? Това не е нововъведение, със сигурност изискването е от поне 8 години. Казвам това от личен опит. Новото за мен е, че вече не се изисква снимка на детето.  Няма нищо странно със застраховката. ВСЕКИ пътник се застрахова задължително, въпрос на избор е дали искаш или не да си получиш парите от застраховката. 
2
0
Нещо съмнително има тук (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Защо някой се е загрижил толкова да раздава безплатни застраховки и да изплаща обезщетения? Ако родителите не желаят в случай на катастрофа да получат обезщетение?
0
3
Бир (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
До az: Ако детето е в яслена възраст, може на седне за 15 мин в баба си. Ако е по-голямо, може спокойно да седи право до нея, докато тя е седнала. Но не бива да седи само на самостоятелна седалка. Ако още не е ясно, пак ще обясня.
2
1
az (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
благодаря на всичко. До бир, по твоята логика пенсионерите като пъруват с намаление трябва да сядат по двама на седалка?НЕ дай си боже  тези двама пенсионера да с деца и да ги водят на училище :'(
4
0
До az (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Щом имате гости сте длъжна да отидете в общината и да заплатите курортна такса за цяла година .Моля като отивате към общината да сте прилежно облечена.Ако носите дарове ,дрескода отпада.Хубав ден!
5
3
Бир (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И деца под 7г да не сядат по седалките,защото се возят БЕЗПЛАТНО! Седящите места имат право да ги ползват тези, които си плащат билета. Ако иска, родителят може да седне и да вземе детето в скута си.
6
1
SSR (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Детето би трябвало да има издадена карта от общината, в която живее. Тази карта важи за цялата страна. Нейната функция е не само да удостовери, че е на тази възраст, но има и застрахователна стойност- същото се отнася и за билета, който ти си купуваш. При междуградски пътувания се издават билети с нулева стойност за деца- отново по същата причина.
6
0
az (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ако имам гости с деца до 7 какво вравим? 
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама