Внушителен кораб за сондажи на рейд край Варна

10.01.2018 / 12:41 7

Корабът Noblе Globetrotter 2, който извършва сондажите за нефт и природен газ в Блока „Хан Аспарух“, е на рейд край варненския бряг. Големият плавателен съд с внушителна конструкция на борда разбуди любопитството на варненци. Сондажният кораб е запечатал в снимка и читател на Moreto.net.

От Изпълнителна агенция „Морска администрация“ обясниха, че в момента Noblе Globetrotter 2 не извършва дейност. Той се намира на рейд и вероятно ще се отправи към Бургас. По всяка вероятност предстои смяна на екипаж.

Първият проучвателен сондаж в Блок „Хан Аспарух“ в търсене на въглеводороди бе в края на април 2016 г. „Полшков-1“ е първият дълбоководен сондаж в българската акватория на Черно море.

Плавателният съд е последно поколение сондажен кораб, който има отлично представяне по отношение на безопасността на операциите и използва напреднали конвенционални технологии. Корабът е последна дума на техниката и има система за динамично позициониране, при която компютър управлява шестте витла, за да държи плавателния съд на място в открито море при каквито и да е метеорологични условия. Сондажният кораб е оборудван и с дистанционно управляема подводница, която следи какво става на морското дъно.

Проучвателният сондаж дава информация дали в Блока има нефт или природен газ. Ако се установи наличие на въглеводороди, ще бъдат необходими допълнителни анализи, за да се оцени техния потенциал и икономическа рентабилност.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
BG (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
много ми е чудно ако намерят нефт и газ какво ще измислят нашите управници само и само те да се облажат........
4
0
Ко ? Да ! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А намериха Калиакра ..търсиха на премиера акъла ..ама и такова не намериха...
4
0
До Калиакра (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Явно нещо не си добре. Какъв Тотал, какъв Лукойл са в главата ти бе? Французина дойда да заповяда да не пращаме наши шьофори да работят из ЕС! 
4
0
морето (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тоя повече от три месеца дупчи на 120 мили на изток от Варна и май като предния път нищо не откри! 
2
3
Калиакра (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Французите са открили сериозно находище пред Калиакра, в Блок "Хан Аспарух".  Искат да го разработват. За това и беше визитата на Макрон. обаче....рашките не дават да се затраши монопола на Лукойл  
3
0
Бай Уй (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Фирмите са известни и са 2: Шел и Тотал.
9
0
unit747 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Добре че е град Бургас да сменят екипажа иначе ще си останат на вечна вахта . За ваше сведение на кораба работят тесни специалисти от цял свят които идват на кораба според нуждата и се транспортират до платформата  или обратно направо след като пристигнат със международен полет на летище Варна .Това става с помощта на двата жълти хеликоптера ЕС-55 Долфин които можеха да се видят често в небето над Варна и са базирани на летището.По- интересното е дали проучванията са открили това което търсят много се съмнявам да научим нещо защото хората които сме избрали и изпратели в парламента не смятат за нужно да се отчитат пред българският народ  .Тези богатства тихомълком ще бъдат пробутани на някоя чужда фирма  и завинаги загубени за България.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама