Водеща в БНТ "въртя на шиш" Караянчева дали правителството ще оцелее и накрая й пожела: Дано всички депутати да са живи и здрави, за да идват

09.11.2018 / 08:47 5

Кадър: БНТ

Водещата на сутрешния блок на БНТ Бояна Каменова опита да "поизпоти" председателя на парламента Цвета Караянчева, която й гостува в ефир. Тя по няколко различни начина опита да разбере от своята събедседничка дали в ГЕРБ вярват, че правителството ще се запази, въпреки последните действия и заплахи от страна на опозицията, която не се регистрира при гласувания, както и от заканата на партия "Воля" за същото.

"Не се чувствам много комфортно като председател на НС, но моята задача е да направя така че да има атмосфера в парламента. Трудно се работи в обстановка с играта с кворума. Това не носи позитиви нито на управляващите, нито на опозицията. И ако те си мислят, че ще предизвикат повече доверие в хората - не е така, хората очакват да работим. Работата в Народното събрание е морален и граждански дълг. Нормално е щом гражданите работят от 8 до 17 ч., и ние да го правим", категорична бе Караянчева.

Как ще работите, ако "Воля" спрат да се регистрират?", попита Каменова.

"Ще се справим. Спрели сме командировките на колегите. Разбира се, може някой да се разболее, имаме двама колеги, които са в болнични. Обявили сме пълна мобилизация, имаме нагласата да продължим да работим. Ще призова колегите от опозицията да идват на работа. Да помогнат за кворума. Защото в този парламент не се решават само проблемите на избирателите на ГЕРБ. Липсата на кворум носи лоша реклама на парламента. Политиката на празния стол не носи дивиденти на никого. Събрали сме се там да работим, това е твърдата позиция на ГЕРБ и колегите от Обединени патриоти", отговори Караянчева.

Последва пореден въпрос от водещата за това дали в ГЕРБ се притесняват за кворума и евентуални предсрочни избори. "Нагласата на хората не е за предсрочни избори. Дори това правителство да бъде съборено, самата конституция ще даде право на ГЕРБ да направи правителство. Нека спрем с тези парламентарни хватки. Нямам никакви притеснения за кворума", каза Караянчева, а Каменова отговори с пожелание и нов въпрос: "Дано всички депутати са живи и здрави и да идват. И все пак - чувствате ли се заложници на малката коалиция и дали сте с вързани ръце?".

"Трудно е, защото всяка една от политическите коалиции, участващи в управлението, имат своите избиратели, своите политики. За някои неща имаме различия и трябва в зала да се решават тези неща. Дори те трите партии имат различия в своите политики", каза Караянчева.

Тук водещата констатира: "Дано само парламентът да продължи да работи и вашият оптимизъм да бъде оправдан".

Караянчева коментира и поисканите имунитети на шестима депутати от парламента: "Показа се, че няма политически чадър за икого. Няма доказано престъпление все още на тези колеги. Има и представител на ГЕРБ, така че това не е политическо преследване. Не е на мода политическия чадър. Колегите дадоха доброволно имунитета си, за да протече нормалното разследване".

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама