Водещата Марина Цекова засече Мая Манолова за Слави и ДПС

25.07.2021 / 17:17 5

Кадър Нова

Текат преговорите за новото правителство и вече са ясни основните му поддръжници.

Има ли обаче скрити договорки? 

Ще има кабинет, такова е очакването на Българските граждани. Той ще е почтен и ще се заеме с неотложните проблеми на хората. Това обеща в ефира на Нова телевизия и предаването "Събуди се" съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме" Мая Манолова.

Тя издаде, че с "Има такъв народ" (ИТН) са се споразумели вчера за няколко важни неща, които според двете формации трябва да се направят бързо. 

Водещата Марина Цекова обаче веднага пита Манолова как така гледа в една посока с ИТН, при положение, че искат много различни неща, например в съдебната система: "Партията на Слави иска народът да избира пряко главният прокурор, а вие сте против. Как се споразумяхте?", пита Цекова, предаде Блиц. 

Манолова обаче бързо заяви, че има по-важни неща от това за момента и този въпрос не е коментиран. 

Тя призна, че през годините се е виждала често с хората на Слави и вече си имат доверие. "Като омбудсман дори им писах текста за мажоритарния вот, заедно подкрепихме майките от "Системата ни убива"", призна Манолова.

"Част от идеите зад които стоят от "Има такъв народ" не са на дневен ред към този момент. Ние сме единни по отношение на необходимостта от законодателни промени в правосъдието. Можем да започнем и с такива, които да дадат възможност този състав на ВСС да бъде сменен. Те ритуално се самоубиха с решението си. Смяната на ВСС и оставката на главния прокурор са теми, които са на дневен ред", обясни Манолова.

Депутатката отсече, че единственото й условие към ИТН е ДПС да не участва в управлението, защото тогава формацията й ще оттегли подкрепата си. Цекова обаче хвана на тясно и в това Манолова.

"Ако днес обаче ИТН излязат от преговорите си с ДПС и кажат, че са се споразумели по опорни точки и политики, вие какво ще направите?", запита водещата.

"То е ясно, че по дадени политики ДПС и ГЕРБ ще са съгласни и ще гласуват положително в парламента", отвърна тя, но тогава срещна суровото заключение на Цекова.

"Значи сте против ДПС официално, но нямате против задкулисното им участие и подкрепа?", каза водещата. 

Манолова отрече.

Депутатката бе категорична, че най-важно е в момента да се обърне внимание на пенсионерите и младите хора и да им се дадат повече пари, за да видят, че държавата мисли за тях. Според нея това може да стане от големия излишък в бюджета.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
6
Кака Слонка (преди 1 месец)
Рейтинг: 19046 | Одобрение: 2041
МАринчето и цялата Домус Ага клика при буци в затвора 
Всеки трети гербаджия е точно толкова тъп, колкото и първите двама!
3
7
ПраБългарин (преди 1 месец)
Рейтинг: 31802 | Одобрение: -16298
Лъже маже като повечето форумци.
1
5
уйчо (преди 1 месец)
Рейтинг: 42522 | Одобрение: -5313
Тая плещи само глупости, обещава това, подкрепя онова, но отвсякъде и личи колко е фалшива. На въпроси, които не и изнасят, не отговаря.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik