Водомери ще следят и кладенците

17.07.2015 / 08:20 10

Собствениците ще си плащат, ако изразходват над 10 кубика

Собствениците на кладенци ще трябва да сложат водомер, ако надвишават разрешените за безплатно ползване 10 кубика на денонощие, съобщават експерти от басейнова дирекция, цитирани от "Телеграф".
В случай, че се установи надвишаване на потреблението, инспектори ще поставят уред за измерване върху кладенеца. Така ако собственикът му надвиши 10 кубика, ще трябва да плаща допълнително за всеки кубик.

Водата от кладенеца ще се таксува по цените на басейновите дирекции. Цената за питейна вода е 75 ст.на кубик, но само ако надвишаваш над 10 кубика на денонощие. 

Такова превишаване има, ако се ползва вода за промишлени нужди, например от фабрики или земеделски стопанства. Освен това количеството може да бъде надвишено и при наличие на голям басейн, коментираха специалисти. 

Изграждането на кладенец в двора става без разрешително, но собственикът трябва да уведоми съответната басейнова дирекция. При подаване на уведомлението се декларира, че кладенецът ще бъде изграден за водовземане за собствени потребности. Не се заплаща такса за ползване на вода. В последно време имало бум на изграждане на кладенци в дворовете.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Lucky (преди 4 години)
Рейтинг: 10931 | Одобрение: 4651
Те ще продължават да искат докато ние продължаваме да им даваме. Една овца колкото и да я доиш и стрижеш няма да те ухапе. На това разчитат и те...
3
2
Уйо (преди 4 години)
Рейтинг: 37270 | Одобрение: 7975
Цената за питейна вода е 75 ст.на кубик, но само ако надвишаваш над 10 кубика на денонощие. Не мисля, че кладенчовата вода е питейна, освен ако не излиза от много дълбоко - над 100м.
11
0
dikra (преди 4 години)
Рейтинг: 87 | Одобрение: 17
Не  се  наядохте  бе   .................
13
1
Lucky (преди 4 години)
Рейтинг: 10931 | Одобрение: 4651
Почваме да ги настигаме американците - там им забраниха да събират дъждовната вода защото не била всъщност тяхна, нищо че пада в имота им. Предстои да се забрани отглеждането на култури в дворовете, ще можеш само ако си купиш семена от гмо-фирмите. Докато човечеството позволява, абсурдите ще продължават и ще ни мачкат по всякакви начини, но всеки се е загледал в айфона си и не му пука за нищо

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама