Военен експерт: Русия взе 70 % от Военноморските сили на Украйна след анексията на Крим

27.11.2018 / 08:14 11

Редактор: Виолета Иванова

e-mail: violeta_ivanova_petel.bg@abv.bg

Бившият военен министър Тодор Тагалев бе категоричен, че не очаква конфликт между Украйна и Русия по море, въпреки обявеното военно положение от страна на по-малката държава.


"Няма как да станем свидетели на някакъв симетричен конфликт между Военноморските им сили, тъй като след анексията на Крим над 70 процента от украинския Военноморски флот остана в ръцете на Русия. Не само това, но Русия прехвърля кораби и от други райони, включително от Каспийско море, и превъзхожда не само Украйна, ами и другите страни в Черно море, дори взети заедно. Там вече с Турция въпросът е малко по-сложен. Аз не предвиждам някакъв конфликт по море, което не означава, че в други точки на пресичане не е възможно да станем свидетели на такъв", каза военният експерт в студиото на сутрешния блок на БТВ.

"Според мен, Порошенко не търси предизборни дивиденти. Дори да има тази идея, станахме свидетели на някакъв тип работеща демокрация в Украйна. Тъй като първоначално информацията беше за готовност за въвеждане на 60-дневно извънредно военно положение, но излизаха лидери на различни политически партии в техния палрламент и казаха, че избори не могат да бъдат отлагани, има дата за тях. Извънредното положение се очаква да бъде отменено повече от два месеца преди провеждането на изборите, за да не повлияе на тях", обясни Тагалев. 

"Представете си, че живеете на малка тиха уличка в края на греда. Там живее и заможен съсед, който се питеснява и слага една бариера до имота си. След това пропуска другите свои съседи със своите автомобили по свое осметрение. Такава е и там ситуацията", каза още бившият военен министър.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

3
6
морският (преди 3 години)
Рейтинг: 37444 | Одобрение: 21759
Руската Федерална служба за сигурност разпространи видеоклипове, които съдържат признания на украински моряци за провокативните им действия, предизвикали вчерашния инцидент в Керченския проток. Украинските капитани заявяват, че умишлено са навлезли в руски териториални води и не са се подчинили на руската брегова охрана, защото са действали по заповед на своето командване. Водите, в които се случва инцидентът, са руски отпреди присъединяването на Крим към Руската федерация.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама