Военният министър Драгомир Заков: Самолетът нарушител не е представлявал риск за нашата сигурност

11.06.2022 / 11:31 10

кадър: БТВ

Според него тезата, че самолетът е прелетял Източния фланг на НАТО, за да тества сигурността на абсолютно всички държави е несъстоятелна.

Има голяма вероятност зад нелегалния полет на самолета нарушител да се крие банална причина и това да е тривиален случай. Тази теза изказа военният министър Драгомир Заков в „Тази събота“ по БТВ.

„Каква може да е целта на този полет, нямам такава информация. Знаете, че се води разследване. Така че към момента няма някаква яснота.  Предполагам, че по-скоро самолетът трябва да бъде прекаран от Литва до България, след като е бил закупен. И тъй като процедурите в Литва отнемат очевидно време за регистрация, собственикът е решил да си го върне в България. Банална версия, може да се окаже нещо подобно. Очевидно не са открити взривоопасни вещества и наркотици. Най-вероятно се касае за съвсем тривиален случай. Хората са разбрали, че са нарушили доста правила и в момента очевидно се укриват“, смята Заков.

Министърът на отбраната е категоричен, че самолетът не е представлявал риск за нашата сигурност. Като доказателство за своята версия Заков посочи, че курсът на машината не заплашвала цивилни или военни обекти.

„Няма процедура цивилен самолет да се свали. Той е летял по маршрут, който не представлява заплаха“, допълни той.

„Мисля, че с такъв самолет трудно би могъл да осъществи подобен тест. Той е летял ниско, с много ниска скорост. По-скоро това е спекулация", заяви Заков.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
6
Чичкото (преди 5 месеца)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
НАТО Е ПРЕЦЕНИЛО ЧЕ НЕ Е ЗАПЛАХА ЗАТОВА И НЕ ВДИГНАХА САМОЛЕТИ ПРЕХВАЩАЧИ
Истината преди всичко
2
1
Серж (преди 5 месеца)
Рейтинг: 72236 | Одобрение: 11726
Матиас Руст се казваше младежът, който кацна на Червения площад на 28 май 1987 година. Тогава много хора в СССР бяха уволнени и осъдени...И от Министерството на отбраната и от спецслужбите...А на нас ни изпищяха лагерите от юркане. По четири - пет пъти на денонощие ни вдигаха по тревога...Гняв
6
5
Maralago (преди 5 месеца)
Рейтинг: 10703 | Одобрение: 1813
Измежду Простокировците има ли въобще някой адекватен? Тия надупени кретени са поставили държавата ни в положение на смешна колония. 
⚠️ КИРИЛ ПЕТКОВ Е БЕЗСКРУПУЛЕН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ ⚠️
8
2
maximin (преди 5 месеца)
Рейтинг: 2158 | Одобрение: 168
Неадекватен отговор на човек с такъв отговорен пост! СРАМОТА!
3
12
KRISTINCHO (преди 5 месеца)
Рейтинг: 11414 | Одобрение: -6906
Не си спомням преди колко години един любител с малко самолетче от Германия се презими пред КРЕМЪЛ. Тогава уволниха цялото МВР на Русия. Сега ни уверяват, че приземилия се самолет в България, без да знаят къде са пилотите му и от къде е излетял, не е заплаха за България. Това ще рече, че всеки може да кацне без да е засечен и да прави каквото си пожелае и пренася в България. ЖАЛЪК,  ама много жалък и смешен военен Министър.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
5
1
Серж (преди 5 месеца)
Рейтинг: 72236 | Одобрение: 11726
Едно приятелче реши да си купува мото делта планер от Англия. Почти година му отне да изготви всички необходими документи! Добре, че все още има останал някой приятел в ГВА. Взе го, регистрира го и вече си лети. Но толкова бумащина, толкова бюрократични изисквания...Все едно купува космически кораб...А тук...Някой си продава двумоторен самолет, идват двама-трима, пишат името на някаква си фирма на договора, дават парите и отлитат...Ама самолетът бил ипотекиран от банката. Няма значение. Някой си го продава, в разрез с всякакви закони и изобщо не му пука. Нито някой му търси отговорност, изобщо....Алоооууу! Стига сте ни правили на идиоти, бе! Преди много време на варненското летище стоя почти две или три години един съветски Ту5, защото се обадиха от банка, че е ипотекиран при тях. Акумулаторите ги свалихме, плътно пред него поставихме един КРАЗ и полицията го обикаляше, периодично. Да не би случайно да дойдат от фирмата и да се опитат да го откраднат! И други агрегати свалихме за да не може да се запуснат двигателите...А тук - идваш, плащаш и си бегаш...:devil:  Абсолютно престъпление, отвсякъде! А този "министър" се чуди как от девет кладенеца вода да донесе за да ни убеди, че "няма нищо опасно и нередно".....ОТВРАТ!!! НЕ ДЪРЖАВА!....Болест
4
1
desperado_07@abv.bg (преди 5 месеца)
Рейтинг: 5988 | Одобрение: 468
Ей тъпак, кой купува самолет по "банални причини" или по "тривиален случай". 
Не бъркайте добрината ми със слабост
6
1
Серж (преди 5 месеца)
Рейтинг: 72236 | Одобрение: 11726
Единственото вярно нещо в думите му е, че пилотът на дежурния изтребител НЯМА ПРАВО сам да вземе решение за стрелба на поражение! Трябва да му бъде ЗАПОВЯДАНО да го направи! Единствено, ако става въпрос за предотвратяване на очевиден терористичен акт може да си позволи да натисне гашетката! Но....След това колко ще го влачат и колко кофи с мастило ще трябва да изпише, за да доказва, че не е жираф.... И гаранция, че няма да има последствия - НИКАКВИ!!!ОТВРАТ!!!...ГнявБолест
4
1
бачо Кольо (преди 5 месеца)
Рейтинг: 13050 | Одобрение: 3540
Той не е проблем,но по същия начин може да се вмъкне военен самолет наблъскан с бомби и прочее оръжия. Така,че който го твърди това  и е военен министър е пълен глупак или по скоро така му е казано да твърди.
Колкото повече,толкова повече!
6
1
Серж (преди 5 месеца)
Рейтинг: 72236 | Одобрение: 11726
Този идиот веднага трябва да бъде УВОЛНЕН!!! Толкова идиотизми за единица време....Просто ми се повръща от него!!!БолестГняв

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама