Володимир Зеленски: Войната с Русия е във финалната си фаза

11.10.2023 / 14:21 5

снимка Булфото

Войната с Русия е във финалната си фаза. Тя обаче е и най-трудна. Това коментира президентът на Украйна Володимир Зеленски на официалното си посещение в Румъния вчера. Телевизия Диджи 24 публикува въпросите и отговорите на украинския президент.

Запитан кога ще свърши войната, Володимир Зеленски отговори, че не може да каже точна дата. "Мисля, че знам кога, но не мога да кажа и на вас това. Последната част на войната е, не е средата. Първата част бе окупацията, последва спирането на напредването и поемането на иницативата. Мисля, че сме в последната част. Имаме много страхове - парите, оръжията, но сме в последната част, най-трудната", отговори Зеленски.

Запитан дали е доволен от скоростта на украинската контраофанзива, Зеленски посочи, че има много предизвикателства, но инициативата е в ръцете на Украйна. "Продължаваме по-нататък, напред. Губим много хора, но продължаваме напред", каза украинският президент.

В отговор на въпрос дали се опасява, че конфликтът в Израел ще отвлече вниманието от Украйна, Зеленски призна, че човек не може да се съсредоточи върху много неща едновременно. "Трябва да избереш кого подкрепяш, с пари, с военна помощ. За да можеш да поддържаш едно бойно поле, не можеш да отваряш много фронтове. Разбираемо е. След всичко, което се случи, на някои хора не им стига, обичат кръвта, не могат да се успокоят. Не можеш да сравняваш една война с друга война. Хората, които създават тези войни, са луди", каза украинският президент.

Зеленски каза, че Украйна не се бори с Израел за подкрепата на САЩ. В отговор на въпрос украинският президент посочи, че е нормално американската помощ за Украйна да намалее в контекста на събитията в Израел. "Имаме каквото имаме, трябва да се справим", каза украинският президент, цитиран от БТА.

Запитан дали се тревожи от изхода от президентските избори в САЩ, Зеленски призна, че "всичко влияе, всяка промяна". "Не мога да кажа, че всичко ще бъде същото. Не зная как ще бъде, кой ще спечели изборите, но е решение на американския народ. Тръмп би направил някои промени", коментира Зеленски.

Запитан дали предстои световна война, Зеленски каза, че според него "Русия е заинтересована от това".

"За едни войната е трагедия, за други е възможност. Искат продължителна дестабилизация на света. Виждаме Русия в политическа изолация. За да я спрем, можем да направим това само чрез единство на световно ниво, големите страни, силните. Трябва да видим, че всички участват и че могат да спрат политически Русия“, отговори Зеленски.

Запитан дали би стиснал окървавената ръка на Владимир Путин, за да спре войната в Украйна, Зеленски каза, че президентът на Русия не иска да прекрати конфликта. „Ще бъде много искрен. Той дори не може да реши вече. Той не иска да прекрати нищо, не е заинтересован, няма да се случи никога. Стискането на ръка не означава нищо. Ако искаш да спреш войната, правиш всичко необходимо, за да я спреш, говориш с всички хора, които са готови да преговарят. Той не иска. Няма нито един човек, който има интерес да се върнат отношенията, които съществуваха преди с Русия“, каза Зеленски. Според него Путин иска да продължи напред „и не става дума само за Украйна“. „Той иска повече, територии, които бяха под закрилата на Съветския съюз, говоря за Молдова, балтийските страни“, посочи Зеленски в отговор на въпрос на телевизия Диджи 24.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
kris (преди 4 месеца)
Рейтинг: 328257 | Одобрение: 51237
Зеления дихател иска да каже, че му е влязла само главичката.....ама не се сеща, че ТОЙ рамене няма.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
1
ПраБългарин (преди 4 месеца)
Рейтинг: 61913 | Одобрение: -28422
Кроне, забелязах, че разнасяш тъпотията си и в други сайтове, например Вести... Там глупаците като теб са повечко УхиленУхиленУхилен
1
5
cron1 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 73513 | Одобрение: -7842
Войната ще свърши догодина, защото Русия просто ще фалира! :devil:
Марио Кроненберг
4
0
skokos (преди 4 месеца)
Рейтинг: 7553 | Одобрение: 1378
Явно гледаме от различен ъгъл с другаря Зеленски. На мене ми изглежда като ситуация в началото. Военните действия се развиват по план, бавно и методично. Идва зима, сезон много по изгоден за Русия. А колкото и да са дълбоки джобовете на страните подкрепящи Украйна, те не биха ги изпразвали за кауза където няма да има възвращаемост. Никой не финансира тази война от любов към Украйна. Всичко е бизнес. Само Ние правим изключение, ама то при такива управляващи, такова управление. Но пък няма на кого да се сърдим, не забравяйте кой си ги избира.
3
1
Серж (преди 4 месеца)
Рейтинг: 149106 | Одобрение: 28881
Какво стана? Хохлите превзеха ли вече Москва?...:woot:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама