php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Впечатляващият огнен спектакъл на “Палячи” смая публиката на фестивала FUNCITY+2019

19.07.2019 / 18:26 1

Мащабният огнен спектакъл със средновековна етно тематика, наречен “Пробуждане”, беше част от четвъртата фестивална вечер на FUNCITY+2019, който се провежда във Варна. Името му символизира пробуждането на българския дух, провокира мисленето и съзнанието, напомняйки уроци от историята, традициите и легендите, баланса на живота и неговата перспектива, пише Нова Варна.


Вчера тримата артисти част от огнената формация “Палячи“ впечатлиха публиката с мащаба на своето произведение. Те представиха невероятна техника и майсторско жонгльорство, демонстрираха динамични бойни схватки под звуците на модерна музика и впечатляваща хореография. Артистите общуваха с публиката чрез могъщата стихия и летящите огнени кълба, които контролираха майсторски. Наричат се “Палячи” и много често се сблъскват с въпроса „Къде тук е Леонкавало?”. Името им произлиза от “паля”, “палячи” на огън. То хрумва на техния ръководител Иван Ценков, който, докато странства из чужбина, се среща с много международни артисти и подобрява уменията си. Дълго мисли над това как всички граници във въображението са измислени от хората, колко ние, човеците, сме близо един до друг и едновременно с това толкова далеч. Среща българския език в други езици, в които намира родни архаични форми.

Така му хрумва името и твърди, че е подходящо, защото казва ясно с какво се занимават на чист български език. Всички участници в “Палячи” си приличат по едно нещо – те се определят като добри и трудолюбиви хора. Различават се по стила, чрез който боравят с огъня, защото всеки инструмент изглежда различно в ръцете им. Отнасят се към огъня с респект и уважение, защото осъзнават, че той е стихия, която както пречиства така и опустошава.  

“Срещата с публиката отново ми донесе много позитивни емоции. Прекрасно е, хората реагират точно, тълкуват и оценява всички детайли в миниспектакъла ни. Отдавна е доказано, че нейно величество публиката не може да бъде излъгана. Смятам фестивала FUNCITY+ за важен! Дано участието ни провокира в младежите интерес към нашето изкуство и обогати още повече младежки живот в прекрасния ни град и изобщо по света. Именно това е една от идеите на фестивала – да осигурява допир до изкуства, с които хората не са се срещали по различни причини, да стимулира младите хора да бъдат активни, мислещи, трудолюбиви. Ако ми позволите ще добавя още нещо, което можете да приемете като новина, “Палячи” продължи да развива идеите си в прекрасно светлинно шоу, което вече сме готови да представим пред публика.

От камерна до фестивална, международна” каза Иван Ценков, ръководител на арт формацията „Палячи”. Танцовото направление на фестивала продължава с още три дни наситени със събития. То ще приключи на 21 юли с любимите за варненци танцови битки. Тазгодишното издание на FUNCITY+2019 г., което се организира със съдействието на Община Варна е с променена концепция. Състои се от три направления, провеждащи се през месеците юли, август и септември. Следва направление “Спорт” от 14 до 18 август, за което всички желаещи да участват могат да подадат своята заявка до 30 юли.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik