Връщаме на Италия 28 контейнера с отпадъци от пристанище Варна-Запад

04.02.2020 / 07:08 1

Снимка: Булфото

Очаква се днес от пристанище Варна-Запад за Италия да заминат 28 контейнера с отпадъци, съобщава БНТ.

В момента на пристанището има 127 контейнера с италиански боклук. Те са с режим на временно съхранение до 90 дни, които вече са изтекли.

28-те контейнера с отпадъци са пристигнали във Варна между 9 октомври и 25 ноември миналата година, изпратени от фирмата "Дентиче пантелоне".

След проверка беше установено, че боклукът, обявен като пластмасови отпадъци и каучук, всъщност съдържа текстилни, дървени и стъклени отпадъци.

Получател на всички 127 контейнера е регистрираната в София фирма "Блацион". Те били предназначени за изгаряне в Гълъбово.

По случая се води разследване от Районна прокуратура-Варна.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
4
pirat (преди 4 години)
Рейтинг: 8945 | Одобрение: 1885
Докато се води "разследване" боклуците ще ги изгорят и после ще има "ни чул,ни видял",а ние ще вдишваме и издишваме.Докога шайката на Борисов ще ни прави на балами?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама