Време е България да научи истината за плодовете и зеленчуците в НРБ
Булфото, кадър Соц.бг
По времето на соца нямаше био-храни. Зеленчуците бяха тъпкани с нитрати и пестициди. Едва през 1984 г. започва да се прави някакъв контрол над нитратите в българските зеленчуци. Така започва поста на Борислав Цеков във фейсбук, пише Блиц.
Ето и как продължава:
Но в Държавния архив се пазят документи, които свидетелстват, че през 1987 г. след партийна проверка е установено, че реален контрол не е осъществен.
Ето какво се казва още в този доклад: В над 40% от взетите проби е установено наднормено съдържание на нитратен йон. Допустимите дози нитрати в различните зеленчуци варират от 0,4 до 16 пъти по- високи от приетите хигиенни норми.
В детските храни с моркови количеството нитрати надскача максимално допустимите стойности за деца цели 19 пъти.
Абе, разкошно си живеехме при бай Тошо, всичко си имахме и всичко беше истинско. Особено нитратите и пестицидите в храната.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!