Време е България да научи какво слагат в колбасите, обяви животновъд по БТВ

22.11.2023 / 11:39 9

Кадър БТВ

Целият земеделски сектор е изправен пред хаотична ситуация, за която многократно сме предупреждавали министър Кирил Вътев. Нашите производители няма да издържат с производство на българска продукция.

Това каза Бойко Синапов, председател на "Обединени български животновъди" пред Би Ти Ви по повод протеста, който организират.

Мотивът на министерството, срещу който производителите се изправят, е решението субсидията да бъде разпределена по формула, в която най-малките получават най-голяма помощ, а не както е било досега субсидиите да бъдат разпределени по равно и всеки да получи „минимална ставка".

„Българският производител е задушен. Ние произвеждаме зеленчуци и мляко, но нямаме пазар. Призивът на министър Вътев да увеличим производството не е ефективен", каза още той.

Синапов заяви също, че дълбоко замразено месо се вкарва и преработва в колбасарските цехове.

По негови думи България е единствената държава в Европа, която прави това. „Всички нормални държави това го използват за кучешка храна", каза той.

"Министърът на земеделието ни нарече алчни. Ние не сме алчни, а работещи хора и затова се обръщаме към ГЕРБ и ДПС да подкрепят нашето искане за оставка на министъра", каза още Бойко Синапов.

По думи на министър Кирил Вътев новото разплащане ще бъде за около 700 млн. лв., като това включва всички стопани, не само животновъди. Още 320 млн. лв. ще дойдат по Плана за възстановяване и устойчивост.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Радостин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 131473 | Одобрение: 5093
Всичките колбаси са много солени с много подправки да не се усеща  липсата на месо и убие  малкото съдържание на  старо негодно месо. 
Всеки да си получи заслуженото !
5
0
zaza (преди 5 месеца)
Рейтинг: 11801 | Одобрение: 2991
Велики пости....Нане не издържа вече и отива при попа! -Абе дядо попе малко блажничко не може ли! Нее още не! Е поне малко де, човешко е, не се издържа вече?! Хубаво де, от мен да мине- колбаси от 3-4 лева може:woot:УхиленУхилен
Изключете телевизорите! Пречат на мисленето!
3
0
уйчо (преди 5 месеца)
Рейтинг: 91422 | Одобрение: 837
Сюнетчията всеки понеделник зарежда магазина:woot:
4
0
Серж (преди 5 месеца)
Рейтинг: 165241 | Одобрение: 32381
"Родопски калмари" демек...:woot:Ухилен
4
0
Серж (преди 5 месеца)
Рейтинг: 165241 | Одобрение: 32381
ас, Това в чувалите е т.нар. ПРАТ. Не е химия,  а биологични отпадъци от обезкостяването на месото(кожички, хрущялчета и пр.). После се мели финно, изпича се за да се изсуши и се добавя във месните продукти - колбаси или кайма. Не е вреден, но не е и месо в никакъв случай! Поема десет пъти вода и увеличава значително обема на продукта. Тоест ако разбъркаш 10 кг прат със 100 л вода ще получиш 110 кг кашеса маса за пълнене на колбаси или разбъркване за кайма...И като добавиш малко овкусители, ароматизатори, подправки и консерванти...Става....Чисто месо!...:silly::devil::woot:
5
1
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 342148 | Одобрение: 55148
Жена се оплаква в магазина, че е намерила пирони и трески в колбаса.....Продавачът : А ти какво искаш Гожа, на тая цена да извадят кучето от колибката ли.....?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
1
ас (преди 5 месеца)
Рейтинг: 149796 | Одобрение: 23561
уйчо ти явно си копуваш от скъпите колбаси щом в тях има сухожиля и пераУхиленАнгелче. помните ли на времето оня с кандал с тоалетната хартия в кремвершите??? ас лично съм виждал как се правят кебачета и кюфтеета от човали с прах. у нас единствения начин да си сигирен какво ядеш е сам да си го произведеш или да се молиш на роднини и близки приятели от село. прав е човека че се внасят тонове замразено месо с изтекал срок на годнос. проблема е че това месо се продав за прясно българско с големите вериги и се прави на колбаси които се подават за 100% българско производство. така че ако ви се яде прясно месо връщайте се на село.
6
1
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 342148 | Одобрение: 55148
Как какво слагат....? Освен всичко останало, може би има и малко месо.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
6
0
уйчо (преди 5 месеца)
Рейтинг: 91422 | Одобрение: 837
Че кой нормален човек яде колбаси??? То вътре отдавна сухожилията и перата са най-невинната добавка.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама