Все повече скъпи коли в България, броят на поршетата почти се е удвоил за пет години

04.05.2019 / 13:03 3

Автомобилите с марка "Порше" по родните улици с български регистрационни номера почти са се удвоили през последните пет години. Това сочи официалната статистика на МВР, цитирана от "Монитор".


В средата на 2014 г. броят на луксозните возила на немската марка е бил 1958. Сега, почти 5 години по-късно, баровските коли на коннцерна са 3616. Само от началото на годината са били регистрирани 175 коли, като 22 от тях са нови.

Явно, за да плащат нисък данък, собствениците на 6 от тях са ги регистрирали като лекотоварни.

От началото на 2019 г. пък са регистрирани 12 бентлита, като едно от тях е с категория микробус. Вероятно става дума за луксозна лимузина с повече от 8 места за сядане. Общо 195 коли с тази марка се подвизават у нас, като през тази година са внесени 12, а 2 от тях са чисто нови.

За 5 години фераритата, пък са се увеличили от 72 на 85 - с български номера. 21 от тях са до 5 години. През първите 4 месеца на годината у нас са регистрирани 5 броя спортни коли от марката, всичките употребявани.

Продажбите на луксозни автомобили в България продължават да са около 10% от всички на нови коли и през 2018 г., като сред тях има екзотични и скъпи модели на "Бугати", "Макларън", "Ламборгини", "Астън Мартин", "Ролс-Ройс" и други.

Официалните данни в сайта на МВР показват, че в България преди пет години в статистиката не са фигурирали луксозни марки като “Ламборгини”, защото не са надвишавали бройката от 40 автомобила. Сега вече са 60 по родните улици, а най-много бройки от мощните коли е имало през 2016 г. - 74. В регистрите от началото на годината са влезли 5 ламборгинита.

Иначе български номера в КАТ са сложени на един "Ролс-Ройс", като от марката в страната вече има 54 коли.

"Мазерати" също не са много - общо 217, като 32 от тях са на възраст до 5 години. За половин десетилетие хората с възможности, които харесват марката, почти са се удвоили.

По-достъпните, но луксозни машини от марката “Ягуар” вече са 2465 в България, като 231 от тях са на възраст от 0 до 5 години.

Луксозните всъдеходи на “Ланд Роувър” са предпочетени от 15 897 българи, като през първите 6 месеца на годината са купени чисто нови 163 бройки и 432 употребявани. Огромните американски джипове с марка “Хамър” за пет години са се увеличили с 31 до 220, като нито един от тях не е до възраст 5 години.

През 2018-а за първа регистрация в страната е минало едно чисто ново "Бугати", а друго от началото на тази година няма. Към момента единственият актуален модел на марката е "Широн", с цена около 5 млн. лв. От данните на Пътна полиция не става известно колко автомобила от марката има към момента в страната.

От други популярни премиум брандове няма регистрации от началото на годината, но през изминалата година два нови "Астън Мартин" и пет втора ръка са регистрирани в България, като общият им брой е 26.

Новите макларъни също са два, но няма данни колко са като цяло за страната.

Мощна инвазия на мотоциклети от култовата американска марка “Харли-Дейвидсън” може да се види у нас - от 357 мотоциклета през 2014 до 681, като 150 са на възраст до 5 г.

Статистика от края на миналата година на Столична община показва, че болшинството от скъпите коли не са регистрирани в София."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
4
upsurt (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1660 | Одобрение: 380
Не е работа на мангалите да се бъркат в работата на хората.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама