Всеки баща трябва да научи дъщеря си на това

08.01.2015 / 12:10 6

Има един много, много важен мъж в живота на всяка жена и не, това не е нейната половинка – това е татко!
Връзката между баща и дъщеря е много специална. В годините, в които момичето расте, има неща, които трябва да научи от своя баща. Неща, които ще ѝ помогнат да бъде достойна жена и да намери щастието в себе си. Стойностни уроци за живота, които един татко трябва да предаде на най-важната жена в живота си – своята дъщеря.
Тя е красива! Без значение от всичко, тя е красива
Светът може да е много жесток. От първия мъж в живота си, малката дама трябва да научи, че красотата не е само физическа, че дори физическата красота зависи от очите, които я гледат, и че нито за миг не бива да се съмнява, че е красива. Няма значение дали е качила някой и друг килограм или минава през тежък пубертет със сладурско пъпчиво лице, тати винаги трябва да ѝ напомня колко е красива всъщност.
Тя е повече от красива
Да, красива е, но таткото трябва да я научи, че тя е повече от обект, тя е личност – негова дъщеря, след време нечия съпруга, след това майка. Бащата е този, който трябва да ѝ покаже как един мъж трябва да се държи с една жена. Във време, в което медиите налагат нездрави представи за женския образ, бащата е бариерата, която спира грозния ефект на медийните послания по отношение на женското тяло. Таткото не трябва само да признава физическата красота на своята щерка, но и да не спира да обръща специално внимание на нейния ум, добротата ѝ, нейния характер. Таткото трябва да научи своето момиче, че един мъж оценява достойнствата на една жена, не само нейната физика.
Кога да говори
Силата не е мъжка или женска черта, тя е черта от характера. Бащата е този, който трябва да научи малкото момиче кога да казва „не“ в живота и как да отстоява това, което смята за свое право, дори то да не е комфортно за масата.
Кога да мълчи
В ерата на социалните мрежи слуховете и клюките са нещо обикновено и се случват твърде лесно. Бащата учи момичето да третира другите с доброта, да търси качествата им, и ако не открива такива, просто да продължи нататък в живота си, без да подлага на дисекция грешките и недостатъците на другите.
Нормално е да носи розово
Да, именно мъжът в живота на малкото момиче е този, който трябва да я научи как да бъде силна и способна да се справи сама в живота. Но и точно той не бива да отрича нейната крехкост, женственост и мъничките ѝ женски капризи.
Как да смени гума и маслото на колата
Засмяхте се, нали? Всъщност замислете се и ще разберете, че това е един от най-важните уроци. Таткото трябва да научи своята дъщеря да разчита сама на себе си и да не се плаши от това, което обществото нарича „мъжки работи“. Тя трябва да има силата и увереността, че може да се справи с всичко.

 

Източник: Beu.bg


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
4
Варна (преди 6 години)
Рейтинг: 85991 | Одобрение: 38116
Браво. Добра статия
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
2
9
Мода Стил (преди 6 години)
Рейтинг: 1461 | Одобрение: -729
4
4
iTechnology (преди 6 години)
Рейтинг: 3603 | Одобрение: 1053

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама