Всеки нов автомобил в Китай с чип за проследяване

14.06.2018 / 23:58 1

Китай вече следи своите граждани, които се движат по улиците чрез камери и софтуер за разпознаване на лица. Сега ще започне да следи и автомобилите, пише The Wall Street Journal, цитирани от money.bg.

От 1 юли вътрешното министерство на Поднебесната империя започва програма за инсталиране на чипове с радиочестотна идентификация на предното стъкло на автомобилите. Монтирането им ще стане задължителнот от 2019 г.

Властите казват, че целта е да се намалят задръстванията. Освен чиповете, ще има и устройства по улиците, които ще записват преминаващите автомобили. Подобна система работи в някои части на Китай от 2016 г. Подразделение на закъсалата ZTE е сред една от компаниите, които работят по програмата.

Въпреки че подобни чипове се използват и в други държави, например за плащане на тол такси, китайският подход към следенето повдига редица въпроси относно начина, по който системата ще се използва.

Властите вече предприеха редица инициативи, за да следят и рапознават гражданите през последните години - включително тези, които не са разследвани заради престъпление - от лицево разпознаване до база данни с ДНК.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Осиротелият Детройт (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А някога тези редици,на снимката , бяха от велосипеди..
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама