Всеки пети не е успял да си купи електронна винетка

23.01.2019 / 05:00 3

Всеки пети шофьор, който се е опитал да си купи електронна винетка или да презавери вече закупена такава, не е успял, показват резултатите от социологическото проучване на агенция Афис. Едва една четвърт от водачите пък са се справили успешно с тази задача, но участниците в допитването не са споделили информация от кой път опитът им е бил успешен. От агенцията правят уточнението, че към този момент над половината от шофьорите у нас, които имат нужда от винетка, все още не са се опитвали да си купят нова винетка или да презаверят вече действаща, което обещава допълнително натоварване на системата.

Правителството и подчинената му АПИ, както и фирмата-изпълнител на проекта са виновниците са хаоса с новата система за електронните винетки, пък смятат около 40 процента от анкетираните. Само 12% са посочили изрично правителството, а общо 39,06 процента са изброили правителството, МРРБ, АПИ и фирмата-изпълнител.

Проблемът с винетките може да достигне притеснително големи размери със следващата вълна на подмяна на стикерите, като се има предвид броя на автомобили, регистрирани у нас, както и това, че 55% от пълнолетните българи декларират, че шофират, което прави над 3 милиона човека.

Изследването на Афис сочи, че близо 70% от семействата у нас притежават автомобил. 56% са обявили, че имат една кола, а 13,4 – повече от един автомобил.

Що се отнася до оценката на шофьорите за качеството на пътното строителство и пътните ремонти, преобладаващото мнозинство е, че срещу парите си българите получават ниско качество и калпаво изпълнение.

В изследването на Афис, проведено между 14 и 19 януари, са участвали 1010 пълнолетни българи.
 

automedia.investor.bgЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама