Вселената e по-млада с 2 млрд години според ново изследване

14.09.2019 / 01:26 1

Наука OFFNews

Вселената изглежда все по-млада с всеки изминал ден.

Новите изчисления предполагат, че Вселената може да е с няколко милиарда години по-млада, отколкото настоящите оценки на учените, и дори по-млада от предложените от две други групи учени изчисления, публикувани тази година, които съкратиха възрастта на нашата Вселена със стотици милиони години.

Огромните разлики в оценките на учените - както и това ново изчисление, което коригира с милиарди години - отразяват различни подходи към сложния проблем за установяване на реалната възраст на Вселената.

"Знанията ни за това, как звездите се движат в галактиката, е са с голяма несигурност", коментира Ин Джи (Inh Jee) от Института за астрофизика към "Макс Планк" (MPA), Германия, водещ автор на изследването, публикувано в списание Science.

С помощта на движението на звездите учените оценяват възрастта на Вселената, като измерват колко бързо се разширява. Ако Вселената се разширява по-бързо, това означава, че е стигнала до сегашния си размер по-бързо и следователно трябва да е по-млада.

Скоростта на разширяване на Вселената днес се описва от така наречената константа на Хъбъл, която е една от най-важните в космологията. По-голямата константа на Хъбъл означава, че Всеената е по-бърза и по-млада.

Общоприетата възраст на Вселената е 13,7 милиарда години, базирана на определената преди 70 години константа на Хъбъл.

Анимация на променливостта на гравитационната леща B1608 + 656 в радио наблюденията. Горният панел показва четворно изображение на фона на квазар, а долният панел показва светлинните криви на четирите изображения. Кредит: SH Suyu, CD Fassnacht, NRAO / AUI / NSF

Екипът на Джи определи константата на Хъбъл, H0 =82.4, което означава, че възрастта на Вселената е около 11,4 милиарда години.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама