Всички ученици от Община Аксаково пътуват на половин цена до Варна

12.03.2019 / 14:26 0

Снимка: Булфото

С 52 000 лв. от бюджета си за тази година Община Аксаково поема доплащане в размер на до 50% от стойността на картите за междуселищен транспорт за учащите до Варна. Доплащането се отнася и за придвижването в рамките на общината за учебната 2019-2020 г.

Това гласи решение от 31 януари тази година на местния парламент в Аксаково, с което е приет бюджетът за 2019 г., съобщават от пресцентъра на Общината. 50-процентното доплащане от местната хазна е валидно за всички ученици – в езикови, професионални и профилирани паралелки и специализирани училища, както и за студентите редовно обучение, живеещи с постоянен адрес в населените места на територията на Община.

Всички ученици, които се обучават в съответните учебни заведения, могат да се възползват от намалението на транспортните разноски. Допълнително облекчение за домакинствата с учащи се деца е намалената стойност на абонаментната карта, като е изравнена с тази за учениците от Варна.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама