Всяко четвърто българче ходи със страх на училище (Видео)

27.12.2017 / 08:59 4

Кадър Нова тв

Всяко четвърто дете у нас отива със страх на училище. Причината - подигравки и тормоз от страна на съучениците. Данните са от изследване на Световната банка.


 
По тези показатели страната ни заема трето място сред държавите в Европа. Лидер по случаи на агресия между учениците е русия.
 
В същото време едва 20% от децата говорят с родителите си за проблемите в училище и само 15% от учителите разбират, ако учениците имат проблеми със съучениците си, съобщава NOVA.
 
Тормозът се поражда, заради съвременния статут на училището като място за съревнования, смята училищният психолог Младен Владимиров.
 
Според експертите училищата все повече са се научили да разпознават насилието. Доказват го десетките проекти за превенция срещу училищния тормоз. За да бъдат ефективни обаче е нужна ежедневна работа.
 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
стефан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3358 | Одобрение: 1403
Тия статистики са изсмукани от пръстите. Обикновено такава новина означава - "Дайте пари!" за неправителствената организация или "Дайте власт!" да си пъхат носа където не им е работа. А насилието в училище е пряко отражение на състоянието на обществото и чувството за безнаказаност на някои хора.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама