Втори човек е имало в колата, прегазила велосипедиста във Варна

13.09.2018 / 09:22 5

Шофьорът, който блъсна и уби велосипедиста Мартин Чикалов във Варна, е имал спътник в автомобила си. Той е описал механизма на катастрофата, а освен него е имало и други свидетели. Това заяви говорителят на Окръжната прокуратура Радослав Лазаров пред NOVA.Той обясни, че бягството от мястото на инцидента е по-тежко наказуемо от самата катастрофа. Освен това е престъпление и фактът, че шофьорът не е оказал помощ на пострадалия.

Стана ясно още и защо досега се е разминавал само с глоби, въпреки че е неправоспособен и пътните полицаи са го засичали многократно зад волана.

„Управлението без водаческа правоспособност е административно нарушение, затова са му наложени административни наказания”, обясни Лазаров.

Същевременно част от велоклубовете във Варна се обединиха около 100 мерки, които искат да внесат в общината.

„Трябва да бъдат предприети законодателни инициативи за по-високи санкции за подобни нарушители. Последните месеци има много такива случаи във Варна, с водачи без свидетелство за правоспособност”, заяви Недялка Александрова.

Една от свидетелките на катастрофата, при която загина балетистът Мартин Чикалов, разказа, че, според нея, шофьорът е карал много бързо.

„Не видях момента на сблъсъка, но видях човекът как излетя във въздуха. Той не спря”, разказва още Виктория Енева.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама