Второ ОУ „Никола Вапцаров“ - Варна отбелязва подобаващо 24 май

27.05.2023 / 07:00 0

Второ ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ – Варна ще отбележи подобаващо днешния официален празник 24 май, денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, куртура и славянска книжовност. В празничното шествие по варненските улици днес училището ще бъде представено от своите учители и ученици, мажоретния състав, танцовия и духов оркестър.

Важно е да се отбележи, че през последните четири десетилетия Второ ОУ "Никола Йонков Вапцаров" - Варна се доказа като училище с традиции и всеотдайни учители, както и с отговорни и будни ученици.

За поредна година младите вапцаровци достойно се представят и трупат отличия на конкурси, състезания и олимпиади на общинско и национално равнище.

Продължава и работата по международни проекти Еразъм +, К1 и К2, а тази година училището се включи и в програмата “Занимания по интереси” с 40 клуба.

Традиции и новаторство се преплитат също и в изявите на талантливите музиканти от Духовия оркестър, Мажоретния състав, хореографски паралелки и детския танцов състав “Варненче”.

Училището е носител и на специалната награда на МОН за дългогодишна и последователна работа в извънкласните дейности. 

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама