Японски учени откриха каква е причината някои хора да живеят до дълбока старост, а други не

20.09.2019 / 15:13 6

Редактор: Александър Тодоров

e-mail: alexander_todorov_petel.bg@abv.bg

Снимка pixabay

Колкото по-енергично върви човек, толкова по-голяма е вероятността да доживее до 80-ата си годишнина. Този извод направиха японски учени, които проведоха дългосрочно изследване, започнало още през 1997 г. Те изследвали скоростта, с която се движат в ежедневието си група японци на възраст между 60 и 80 г. Оказало се, че колкото повече остаряват, хората от тестовата група започват да се движат в ежедневието си с 5 до 10% по-бързо. 

 

Ако човек на 70-годишна възраст е запазил енергичната си походка и извървява около 1,5 метра в секунда, то шанса му да доживее до 80 г. е почти 100%. Който обаче се движи по-бавно (ако извървява не повече от половин метър в секунда), вероятността да доживее дълбоки старини е едва 15 - 35 %. При това шансовете за дълголетие при жените е по-висок от този при мъжете.

"Темпото на ходене в ежедневието е много добър показател, по който може да се прогнозира продължителността на живота при всеки конкретен човек", обобщи директорът на японския Национален център по геронтология Хиденори Арая. 

Не отдавна стана ясно, че генетиката има минимално влияние върху продължителността на живота, едва около 23-26%, тъй като съществуват множество други фактори, като например хранителен режим, образование, екология, нещастни случаи и инфекциозни заболявания.

Превод "Петел"

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
5
Голям праз (преди 1 месец)
Рейтинг: 5346 | Одобрение: 2246
Не Аз, ти даваш мнения наляво и надясно. Знам, че мнението ми , относно интелектуалният ти потенциал те дразни, но тя, истината, боли! И, ако свалиш капаците, може и да разбереш нещо.
3
6
Голям праз (преди 1 месец)
Рейтинг: 5346 | Одобрение: 2246
Не ти си с капаци, следствие на което виждаш(?) много ограничено!!! ЖИВОТА, КАТО ФЕНОМЕН, НЕ ОБИЧА БЪРЗИНАТА!!! КОЛКОТО ПО-БАВНО ПРОТИЧА ЕДИН ПРОЦЕС, ТОЛКОВА Е ПО-ДЪЛГОТРАЕН. САМО БАВНОТО МИСЛЕНЕ Е ПРОТИВОПРИРОДНО!!!!
21
7
Голям праз (преди 1 месец)
Рейтинг: 5346 | Одобрение: 2246
Ако това е вярно, костенурките въобще не трябва да живеят, а зайците да са безсмъртни. Също и пощальоните.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама