Японски учени откриха каква е причината някои хора да живеят до дълбока старост, а други не

20.09.2019 / 15:13 6

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

 

Снимка pixabay

Колкото по-енергично върви човек, толкова по-голяма е вероятността да доживее до 80-ата си годишнина. Този извод направиха японски учени, които проведоха дългосрочно изследване, започнало още през 1997 г. Те изследвали скоростта, с която се движат в ежедневието си група японци на възраст между 60 и 80 г. Оказало се, че колкото повече остаряват, хората от тестовата група започват да се движат в ежедневието си с 5 до 10% по-бързо. 

 

Ако човек на 70-годишна възраст е запазил енергичната си походка и извървява около 1,5 метра в секунда, то шанса му да доживее до 80 г. е почти 100%. Който обаче се движи по-бавно (ако извървява не повече от половин метър в секунда), вероятността да доживее дълбоки старини е едва 15 - 35 %. При това шансовете за дълголетие при жените е по-висок от този при мъжете.

"Темпото на ходене в ежедневието е много добър показател, по който може да се прогнозира продължителността на живота при всеки конкретен човек", обобщи директорът на японския Национален център по геронтология Хиденори Арая. 

Не отдавна стана ясно, че генетиката има минимално влияние върху продължителността на живота, едва около 23-26%, тъй като съществуват множество други фактори, като например хранителен режим, образование, екология, нещастни случаи и инфекциозни заболявания.

Превод "Петел""Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
5
Голям праз (преди 8 месеца)
Рейтинг: 8684 | Одобрение: 2799
Не Аз, ти даваш мнения наляво и надясно. Знам, че мнението ми , относно интелектуалният ти потенциал те дразни, но тя, истината, боли! И, ако свалиш капаците, може и да разбереш нещо.
3
6
Голям праз (преди 8 месеца)
Рейтинг: 8684 | Одобрение: 2799
Не ти си с капаци, следствие на което виждаш(?) много ограничено!!! ЖИВОТА, КАТО ФЕНОМЕН, НЕ ОБИЧА БЪРЗИНАТА!!! КОЛКОТО ПО-БАВНО ПРОТИЧА ЕДИН ПРОЦЕС, ТОЛКОВА Е ПО-ДЪЛГОТРАЕН. САМО БАВНОТО МИСЛЕНЕ Е ПРОТИВОПРИРОДНО!!!!
21
7
Голям праз (преди 8 месеца)
Рейтинг: 8684 | Одобрение: 2799
Ако това е вярно, костенурките въобще не трябва да живеят, а зайците да са безсмъртни. Също и пощальоните.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама