ЮРГЕН РОТ: В ГЕРБ ИМА ЧЕРНИ КАСИ, ОЛИГАРСИ ПЛАЩАХА, ЗА ДА НЕ ГИ ЗАКАЧАТ

11.05.2013 / 22:50 0

 

 

При полицейска акция в печатница край София бяха открити 350 000 избирателни бюлетини и в момента прокуратурата води разследване, коментира във Фейсбук германският журналист Юрген Рот, предаде БГНЕС.

Става дума за бюлетини, които изглежда са били отпечатани допълнително, въпреки че вече необходимите изборни книжа вече бяха доставени в изборните секции.

Повечето от политическите партии в страната говорят за грандиозен опит за манипулиране на изборите и фалшифициране на резултатите от вота, доколкото броят бюлетини теоретично представлява около 10% от броя на имащите право на гласи отговаря на избора на 25 депутати. За отбелязване е, че печатницата принадлежи на функционер на ГЕРБ… Доколкото мога да преценя, активирани са всички местни олигарси, свързани с тази партия, за да бъдат спечели утрешните избори на всяка цена.

Става дума за бизнесмени по места, в чиито предприятия има десетки и стотици работници. Много от тези предприемачи са не просто членове на партия, но и техният бизнес зависи в голяма степен от правителството на Борисов. Те работеха при специални условия и съответно бяха пощадявани при провеждането на многобройните, но избирателно насочвани акции на полицията и прокуратурата по време на неговото (на Борисов – бел. ред.) управление. Естествено, срещу съответните им вноски в черните каси на партията ГЕРБ.

И в момента отново са притиснати, този път в политически план, за да мобилизират за изборите своите служители.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама