Юбилей ли са 110 години

15.03.2023 / 11:15 1

Снимка chernomorepfc.bg

Несъмнено 110 години са един велик юбилей. Особенно в живота на една спортна организация. В нашата страна три клуба са стигнали до тази възраст.  „Левски“ и „Славия“ ежегодно, независимо юбилейна или не година отбелязват тържествено датата и годината на създаването си.

Те не са първите два клуба, първият е „Черно море“ – Варна.  Неслучайно е избрана и датата на неговото учредяване 03.03.1913 година.

Поздравления за ПФК „Черно море“, който по много тържествен и интересен начин отбелязаха юбилея – признателност към всички преминали през този клуб, с уважение към ветераните и бившите състезатели и с оптимизъм към младите му привърженици.

Няколко клуба, които носят с гордост името „Черно море“ също ги поздравиха, но истинският наследник е ОСК "Черно море“. Тук се сещам за максимата, че когато не си познаваш историята, не ти е ясно бъдещето. Смея да твърдя, че в ръководството има хора, за който „Черно море“ е източната граница на България.

Може би ще се организира нещо за всички клубове от ОСК „Черно море“, които носят това име, за привърженици и ветерани, които го обичат, но в случая, най-подходяща е турската пословица „байрам сонра“ (след празника).

Надежда Парушева, ветеран

                    За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 110239 | Одобрение: -841
Истината е "Черно море"!!! Историята на Левски е абсолютно изсмукана от кенефа,Славия е по-истинска.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама