Йончева: Нинова няма право да води преговорите за кабинет от името на БСП

16.11.2021 / 15:47 4

Снимка Булфото

Елена Йончева коментира оставката на Корнелия Нинова.

Оставка на Корнелия Нинова означава оттегляне от ръководството на БСП и от преговорния процес за правителство. Ако не става въпрос за поредната игра и хвърляне на прах в очите на избирателите и поддръжниците на БСП, считам за редно госпожа Нинова да се оттегли незабавно от управлението на партията. Това ще е първият тест за почтените ѝ намерения. Това коментира евродепутатът Елена Йончева по повод заявената оставка на председателя на БСП Корнелия Нинова, съобщават от екипа ѝ. 

По думите ѝ няма как един отиващ си лидер да обвърже партията с толкова важни решения за нейното бъдеще.

"Преговорите от името на БСП трябва да се водят от човек, определен от органите, който да представлява дългосрочния интерес на партията и да не е дискредитиран пред партньорите", смята Йончева.

Нинова призна поражението си и хвърли оставка, обвини Борисов за вътрешнопартийната опозиция

"Един политик трябва да е способен да носи последиците от собствените си думи и решения. Всяко друго поведение ще отвори още по-голяма пропаст между ръководството на партията и българските граждани", подчертава тя.

"Време е БСП да затвори позорната страница от последната година и да се насочи към бъдещето - избори за президент и вицепрезидент, преговори за работещо правителство, реформа в партията и връщане на левите идеи на масата", коментира още Елена Йончева.

Тя се обърна и към всички хора, които носят левите идеи в сърцата си: „Нека започнем да градим бъдещето днес. БСП е по-голяма от всеки председател и може да преодолее грешките, реализирани в последните година-две“, изтъкна Йончева.

Според евродепутатът е дошло време начело на БСП да застане истински ляв човек, с прогресивни идеи и сила да вдъхновява и младите, и възрастните, и бедните, и работещите. Човек, който носи надежда и предлага решения. Човек, който не търси оправдание в другите, а води смело напред към едно по-добро бъдеще. За България и за нейните граждани, допълни тя, пише Novini.bg. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Серж (преди 2 години)
Рейтинг: 147859 | Одобрение: 28609
Аз си подавам оставката, но ще бъда преЦедател до януари.....
3
5
ПХК (преди 2 години)
Рейтинг: 16965 | Одобрение: -5255
Разбира се че няма право да води разговори за кабинет, ЗАЩОТО си позволи да критикува някои от министрите на служебния кабинет т.е. Тя не се съгласяваше на 100% с решенията на Радев и ИНИЦИАТИВНИЯ МУ КОМИТЕТ. Сега може би съжалява жестоко, че обяви подкрепа на Радев за Президент. Гласеният  от Радев за председател на БСП  Крум Зарков ще е послушно котенце, което ще слуша безусловно Радев и ще изпълнява всичките му заповеди.
ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ.
2
2
MrBean (преди 2 години)
Рейтинг: 128983 | Одобрение: -1607
Йончева-Станишева по-добре да си идеш някъде на топло.
2
5
Rakita (преди 2 години)
Рейтинг: 935 | Одобрение: -790
Я се качи на моторчето със Станишко и газ 
докога

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама