Йордан Цонев: Вотът на недоверие към кабинета е уместен и справедлив

27.06.2018 / 18:49 6

Вотът на недоверие към кабинета е уместен и справедлив и ще го подкрепим. Можеше да бъде и по-рано. Това заяви  в предаването „Лице в лице” по bTV депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Виждаме сериозни пробиви в сигурността в страната, каза той.

Той изброи случаите на избягали затворници, проблемите с битовата престъпност, проблемите на Летище София, които по думите му ни пречат за Шенген, както и скандалът с даването на българско гражданство на чужди граждани.

Цонев обясни, че става дума за дадено българско гражданство на чужденци, които са издирвани по различни криминални причини. Според него това е скандал с европейски мащаби.

„ДПС се занимава със случая от месец март, когато един френски журналист изнесе данни за сериозни злоупотреби в тази област, подплатени със свидетелски показания на хора, работили в агенциите, които се занимават с това”, посочи депутатът от ДПС.

„Има данни за злоупотреба с власт, за корупция в особено големи размери. Според това, което изнесе френският журналист, според свидетелските показания, до които той се е добрал, са замесени националистическите партии”, допълни той.

Още утре ДПС ще внесе искане за създаване на временна парламентарна анкетна комисия за изясняване на този случай. „Това, освен че петни сериозно държавата ни, отдалечава Шенген да го гледаме „през крив макарон”, подчерта той.

За нас особен проблем в националната сигурност е създаването на разделителни линии в обществото, каза още Йордан Цонев. Езикът на националистите, който ГЕРБ много упорито повтаря и подкрепя, създава напрежение между различните етноси и религии, подчерта той. Цонев даде за пример гласуваното от Общинския съвет в Стара Загора, където ГЕРБ има пълно мнозинство, решение, с което премахна арабските имена топоними на различни местности.

„Задава се въпросът, след като в България над 10% от населението са мюсюлмани, след като има толкова много етнически турци, след като има хора с имена Ахмед, защо да няма Ахмед баир или Мехмед чешма. Това тях ги обижда. Те питат: Нашето име неблагозвучно ли е, ние не сме ли български граждани?”, отбеляза Цонев. „Хората питат, не им е безразлично това, което става”, категоричен беше той.

„Да не уйдисваме на акъла на една шепа патриоти на маса да правят глупости”, призова Цонев.

Според него управлението заслужава всеки вот по всяка тема.

„ГЕРБ управлява вече три мандата с аритметични мнозинства. Аритметичните мнозинства водят до незавършени мандати, и този  ще завърши така”, прогнозира депутатът от ДПС.

„ГЕРБ не намират смелост, когато поемат мандата, да съставят кабинет, който да извърши програмна революция в България, да направи всички реформи, от които хората имат нужда”, смята Цонев."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
tzokov (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2295 | Одобрение: 875
Йордан Цонев теб българска майка те е раждала,християнен си защо изповядваш друга религия.Остани си българин да те уважава народа.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама