Йотова: Мечтата ми е да видя стабилна България

03.09.2022 / 14:42 7

Снимка Булфото

Вицепрезидентът на страната обяви своята мечта.

Мечтата ми е да видя стабилна България, силна България, с едно сериозно мнозинство в Народното събрание с хора, които вече и сега в главите си и по време на предизборната кампания имат решенията за това как България да излезе от кризата, в чието подножие все още сме. Това каза на археологическия комплекс Перперикон вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от БТА.

Тя изкачи скалния град на траките, а поканата за посещението ѝ бе от Регионален исторически музей – Кърджали и археологическия екип на проф. Николай Овчаров.

Йотова обясни, че предизборната кампания ще бъде важна в няколко посоки.

„Първо много се надявам, че ще бъде изоставен тонът и начинът, по който се водеше политическата дискусия, ако това въобще беше политическа дискусия в последните няколко парламента. Ще очакваме, като граждани, от политическите партии не да разказват визии, не да разказват тежки проекти, а конкретните им прагматични решения какво трябва да се прави до декември месец, какво трябва да се прави през пролетта на следващата година в няколко насоки“, каза Илияна Йотова.

На първо място тя открои гарантиране на енергийните доставки, които да спасят българския бизнес и българските граждани.

На второто, но не по значение – овладяване на цените и ако не напред, то поне да запазим стандарта си на живот, какъвто го имаме през последните няколко години.

„И на следващо място, пред служебния кабинет има и още тежки задачи за решаване: децата да тръгнат нормално на 15 септември на училище и да се подготвим евентуално и за нова вълна от COVID-19, дано това да не става, за да не блокираме държавата, защото и без това сме с достатъчно тежка ситуация.“, каза още вицепрезидентът Йотова.

Тя подчерта необходимостта сега да се положат всички усилия, национални и местни, за да се спасят хората – да не се допуснат човешки жертви и да се спаси имуществото на хората, най-вече в пострадалите две села в Карловската община. На второ място тя открои недостатъчно добрата инфраструктура, която да предпазва от наводнения.

„Не се чистят реки и язовири и този път трябва да се стигне с истината докрай кой е отговорен и да има наказани, защото този разговор го водим всеки път и всеки път се сблъскваме с едно и също нещо“, коментира Йотова.

Тя добави, че трябва да бъде направена много бързо оценка на щетите.

От върха на Перперикон Илияна Йотова призова министъра на културата да направи пълно разследване защо не са дадени парите за археологически разкопки.

Илияна Йотова се качва на Перперикон за втори път. Тя бе посрещната от кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, директора на Регионалния исторически музей Даниела Коджаманова, ръководителят на разкопките проф. Николай Овчаров.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
4
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 121094 | Одобрение: -1596
Така ли???? Ами кат си толкоз сербез обявете с льотчика извънредно положение,разпуснете парламента,забранете партиите и да те видим...не ви стиска нали?
3
2
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 66983 | Одобрение: -5177
А моята мечта е, всички политици гръм да ги удари!Гняв
Марио Кроненберг
5
1
dodo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 11247 | Одобрение: 2047
И на тая мечтата и е да си пълни джоба пък народа кучета го яли
6
0
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 127132 | Одобрение: 23447
Тя - КУРнела, нали беше казала, че я слага на поста за да му "опъва ушите на Радев..."Болест
5
1
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 110149 | Одобрение: 2379
Дунда въобще не се е качила ами са я закарали на Перперикон с лимузината. Наказанията да почнат от БСП през ГЕРБ и до ИТ и ПП. Понеже нищо не прави тази да се маха и да сбъдне моята мечта да не я хрантутя.
Всеки да си получи заслуженото !
12
7
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
С еничари като ПП и ДБ, измет като ГЕРБ и кърлежи като Б$П във властта стабилна България няма как да има. Тези не са държавници и политици, а са колониална администрация. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
6
0
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 127132 | Одобрение: 23447
I have a dreem!...беше казал Мартин Лутър Кинг...Намусен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама