Женен за българка иранец чака зад решетките във Варна да го върнат в родината му! Обвинен е в присвояване на 2 млн. долара

10.01.2017 / 16:17 5

Варненският окръжен съд взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Х. Н., гражданин на Ислямска република Иран, въз основа на заповед за арест, издадена на 15.10.2016 год. от Първи следствен клон на Революционната прокуратура в Техеран. Мъжът е със статут на постоянно пребиваващ в Република България, женен е за българка и управлява бизнес у нас, съобшиха от  съда

Х.Н. бе първоначално задържан под стража за срок от 40 дни. Днес в Окръжна прокуратура - Варна са постъпили материалите по молбата за екстрадиция, съобразно изискванията на Европейската конвенция. Видно от изпратените документи по отношение на иранския гражданин се води наказателно преследване за измама, като той е обвинен в присвояването на 2 милиона долара. За това престъпление в родината му се предвижда наказание до 7 години „лишаване от свобода“.

Мъжът не е осъждан в България и няма данни за водено наказателно производство срещу него у нас. Деянията, за които се издирва в Ислямска република Иран, са престъпления и по българския Наказателен кодекс.

Съдът прецени, че от предоставените материали може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъплението, за което е обвинен. Независимо, че Х.Н. има постоянно местожителство в България, с оглед обвинението за присвояване на значителна сума и факта, че притежава валиден паспорт на гражданин на Иран, съществува реална опасност да се укрие, ако не бъде задържан под стража. Затова съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" до приключване на екстрадиционното производство.

Определението може да се обжалва в 3-дневен срок пред Апелативен съд - Варна, а следващата седмица друг състав на Окръжен съд Варна ще разгледа искането за екстрадиция по същество.Отвориха къщата, където никой не е живял 30 години: Това, което откриха в нея, наистина ги остави без думи! 

ВЛЕЗ И ВИЖ!

Влез сега в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

 https://www.facebook.com/groups/157731821468957/

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама  http://petel.bg/advertising-rates.html

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
n eXu s (преди 8 месеца)
Рейтинг: 4968 | Одобрение: 883
Не казвай циганин, защото тогава излиза, че и ти си циганин!
2
0
НИКИ (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
МАМА ИМ КУРВИНСКА ЗА КАКВИ ЛИ НЕ СЕ ОМЪЖВАТ ВЕЧЕ,СТИГА ДА ИМАТ МАНГИ, МАКАР И КРАДЕНИ. 
1
1
Д-р Бръкнипутев (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Един циганин по-малко
Рейтинг: 42651 | Одобрение: -354
Сега ще му вкарат оферта по български - Ще ни дадеш 1мил. долара на нас пък ние ще им кажем че не се намираш на наша територия от поне 10 години.;)
6
0
Мида (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Този не е ли същия, дето с жена му се сбиха с Рут Колева?
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама