Жители на пловдивски квартал протестират 4 г. заради неизползваема жп пасарелка

24.07.2017 / 08:48 4

Снимка: btv

Вече 4 години жители на пловдивския квартал „Прослав” протестират, защото изградената над жп релсите пасарелка на практика е неизползваема.

Хората от квартала бяха против проекта и многократно протестираха – те настояваха за безопасен подлез, а днес страховете им, че новоизграденото съоръжение е опасно за мнозина се оказват основателни, пише btvnovinite.bg.

Вече втора година единствената пешеходна връзка, която свързва около 5000 жители на кв. „Прослав” с останалата част на града е въпросната пасарелка. Тя е съоръжение с два асансьора и стълбище, но асансьорите често се развалят.

В северната част на квартала се намира детската кухня, но майките с колички не могат да преминат през пасарелката, защото асансьорът е прекалено тесен. Те са принудени да пресичат необезопасената линия в близост до гаровия перон.

Детските и инвалидни колички, както и специалните триколки, които се използват от хора с увреждания, не се побират в изградените асансьори. При опит на нашия екип да вкараме триколка на момиче с церебрална парализа, асансьорът отново се разваля.

Хората от квартала очакват най-накрая някой да им обърне внимание и да обясни защо е проектиран асансьор с размери, които не позволяват превозването на инвалидни колички и триколки.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
p.p.i (преди 6 години)
Рейтинг: 39 | Одобрение: 9
надлез
0
4
plabov1080 (преди 6 години)
Рейтинг: 48778 | Одобрение: 3988
А какво значи пасарелка ?
plabov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама