Жулиен с калмари

03.08.2016 / 11:28 3

Необходими продукти:

  • 3-4 калмара
  • 2 шепи гъби (може сушени)
  • 1 глава лук
  • майонеза
  • заквасена сметана
  • кашкавал

Начин на приготвяне:

Почистете калмарите (замразени се почистват по-лесно), нарежете ги на ивици. Обелете лука, нарежете го ситно, гъбите сварете.
Изпържете така подготвените продукти заедно за 2-3 минути (не повече, защото калмарите ще станат като гумени).

В стъклена огнеупорна форма с високи стени (или друг подходящ съд) сложете изпържената смес. Залейте с комбинация от майонеза и заквасена сметана в съотношение 1:1 и поръсете всичко с настърган кашкавал.
Изпечете ястието във фурната в продължение на около 5 минути от момента на завиране.

Добър апетит!

Източник: framar.bg



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
zakluch (преди 7 години)
Рейтинг: 31170 | Одобрение: 5610
Изглежда много вкусна тази рецепта!
Повече за мен тук Ключодържатели
0
2
mirela97 (преди 7 години)
Рейтинг: 4163 | Одобрение: 698
жулиен с гърмяща змия е по вкусно
Хубав сайт

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама