За две години са се удвоили жалбите срещу онлайн търговци

08.05.2019 / 15:57 4

До момента са се регистрирали 11 хиляди онлайн търговци в България, продължаваме работа по защита на потребителите при продажби от разстояние. Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов по време на представяне на доклада за дейността на органа за 2018 г. пред Парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм, съобщава БНТ.„Специално си позволявам да обърна внимание върху онлайн търговията, защото ще дам информация за още едно число, което не се съдържа в този доклад. Ако през 2016 г. ние сме получили около 2000 жалби за онлайн покупки, то през миналата 2018 г. това са близо 4000 жалби. Само за 2 години броят на жалбите подадени срещу онлайн търговци се е удвоил. Нещо, което не забелязваме по отношение на нито един друг от сегментите на пазара, които контролираме“, заяви Маргаритов.

По думите му едно от обясненията е, че по данни на НСИ всяка година около 30 % повече потребители пазаруват в онлайн средата и с 30% на годишна база се увеличават онлайн магазините, които са регистрирани в България.

Маргаритов: Пазарувайте само от законни търговци, иначе рисковете са големи
Маргаритов: Пазарувайте само от законни търговци, иначе рисковете са големи
Великден всяка година озарява трапезата ни с вкусни гозби, между които боядисани яйца, козунаци и агнешко. Забързаното ежедневие, липсата на време и с...

„До момента от началото на годината тече този процес и би трябвало да приключи до края на юни за задължителната регистрация в Министерство на финансите на всички онлайн търговци, които извършват дейност на територията на Република България. До момента са се регистрирали 11 хиляди“, допълни още Маргаритов.

Той подчерта, че КЗП продължава активно да работи със своята специализирана структура за защита на правата на потребителите при продажби от разстояние“.

По отношение на стоките, Маргаритов уточни, че общо със заповеди, които са издадени през този период 124 стоки са забранени за продажба, а за 58 вида стоки са били временно спрени, докато се установи дали разполагат с необходимите сертификати и документи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
n eXu s (преди 7 месеца)
Рейтинг: 188427 | Одобрение: 34177
1
1
Atna (преди 7 месеца)
Рейтинг: 4778 | Одобрение: 2158
Освен ако магазина не е голем, купуването от БГ сайтове си е самоубийство.
0
3
n eXu s (преди 7 месеца)
Рейтинг: 188427 | Одобрение: 34177
Аз купувам само от големи и реномирани магазини. Чесняците, дето искат тънко да минават, нека им влиза отзад!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
1
3
MrBean (преди 7 месеца)
Рейтинг: 14148 | Одобрение: 3333
Дочух,че в голям апартамент живее този великан?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама