За какви ситуации е подходящо наемането на частна линейка

01.12.2021 / 11:58 0

Макар че спешната помощ в България е безплатна (за тези, които не знаят, спешният номер е 112), има редица ситуации, в които от спешна помощ няма как да ви изпратят линейка, просто защото вашият случай може да не покрива критериите за спешна ситуация.

Ако вие и ваши близки сте в това положение, ангажирането на частната линейка може да се окаже подходящо решение, което да ви помогне в затруднената ситуация.

Най-тежко е когато имате нужда от специализиран транспорт, но случаят не покрива стандартите за неотложност, което налага да търсите други решение.

В случая, поне можете да сте спокойни ако живеете в София, тъй като голяма част от фирмите за специализиран медицински превоз оперират именно тук (вижте предложенията на Emergency.bg).

При трудноподвижен възрастен човек

Необходимостта от наемането на частна линейка може да е осезаема ако например сте в ситуация, в която трябва да транспортирате трудноподвижен човек от едно място до друго (дом за стари хора, хоспис или лечебно заведение).

Много възрастни хора не само не могат да се движат, но и изпитват затруднение да пътуват седнали, тъй като не могат да сгъват крайниците си.

При човек, който се възстановява от операция

Има редица ситуации, в които човек, който се възстановява от операция, трябва да се транспортира до дома си или до болница за повторен преглед, но трябва да бъде в легнало положение.

В такава ситуация нямате особено голям избор. В същото време, на спешният телефон никой няма да откликне, тъй като ситуацията реално не е толкова спешна и неотложна, а решение можете да намерите и сами.

При преместване от едно лечебно заведение в друго или в хоспис

Преместването в друго лечебно заведение или хоспис много често изисква близките на пациента сами да уредят транспорта на човека. В такава ситуация най-удобно за един човек с крехко здраве, който не може да се движи е ползването на частна линейка.

При бременни, на които предстои раждане

Когато ви предстои раждане е добре да запазите предварително линейка и да потърсите съдействие при настъпване на момента. Частната линейка ще ви закара до желаното от вас болнично заведение, на което имате доверие и където искате да родите детето си.

 

*публикацияЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама