Зъболекарка предлага безплатно лечение на нуждаещи се

14.07.2019 / 08:39 6

Нова тв

Много пациенти не посещават редовно зъболекарския кабинет

Млада зъболекарка от Варна предлага безплатно лечение на пациенти, които не са посещавали редовно зъболекарския кабинет и се нуждаят от спешна помощ. Филианна Филипова има практика от 4 години. Освен от дентална медицина тя вече печели и от естетични процедури. На нуждаещите се пациенти обаче помага безплатно. 

„Като цяло българинът идва се на зъболекар, когато болките са нетърпими, обезболяващите не помагат и няма друг начин. Има много хора, които нямат пари да се лекуват. Затова започнахме и тази инициатива, с която да помогнем на тези, които наистина нямат никаква възможност да отидат на зъболекар”, каза Филипова.

Само за седмица 8 души са потърсили безплатната помощ на д-р Филипова.

„Редовно се срещам с пациенти, които не могат да се лекуват. Човекът идва с болки в зъба. Имал е кариес преди 1 година, но е решил да не го прави. Изчакал е малко и зъбът е станал за кореново лечение, но човекът няма 150 или 250 лв.и съответно иска да го извадим, за да не го боли. Идва моментът, в който аз да реша дали да работя безплатно за този пациент, или да извадя един зъб, който  може да остане в устата му още 15 години или дори цял живот. Като лекар не избирам да извадя зъба. Започваме лечение, докато не постигнем резултат. Мога да кажа, че всеки стоматолог, който познавам, е правил подобни компромиси в практиката си”, разказа още Филианна Филипова.

Д-р Филипова се среща със стоматологията още като дете, но като пациент. Оттам идва и желанието й да помага на хората.

Тя апелира родителите да водят децата си редовно на прегледи, за да не се стига до вадене на зъби. Освен това призовава и всеки свой колега, който имат възможност да се включи в инициативата за безплатно лечение на нуждаещи се пациенти. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
popadiyska (преди 3 години)
Рейтинг: 92 | Одобрение: 2
Браво, поздравявам я!
д-р Валентина Попадийска поддържа своя зъболекарски кабинет, предлагащ зъболечение вече над 20 години. Клиниката предлага дентални услуги - избелване на зъби, почистване на зъбен камък, металокерамика, мостове
6
6
squeezer (преди 4 години)
Рейтинг: 8710 | Одобрение: 3200
хм..........готина зъболекарка:woot:
12
4
Mercenary (преди 4 години)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
Нексуса да си запише адреса, че както обижда наред, няма да е чудно, ако някой му разбие зъбите.
22
11
kris (преди 4 години)
Рейтинг: 293636 | Одобрение: 41496
Хубава зъболекарка......Май доста мъже ще се наредят на опашката, въпреки, че са им здрави зъбите.....да я гледат с отворена уста и изцъклени очи.....А иначе и аз я приветсвам с едно голямо Браво....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
23
4
ДИВАКА (преди 4 години)
Рейтинг: 24299 | Одобрение: 4004
ПОСЛЕДНИЯ МОХИКАН..ХУБАВО Е ,ЧЕ НА ТЕРИТОРИЯТА Е ОСТАНАЛ ПОНЕ ЕДИН ИСТИНСКИ ЧОВЕК..ДЕРЗАЙ МОМИЧЕ..ЧОВЕЩИНАТА ВСЕ ОЩЕ НЕ Е УМРЯЛА..УсмивкаУхиленУхилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама