Забравете за "Нутела", "Нукрема" и "Милка" с домашна рецепта за 20 минути
![](https://static.petel.bg/resources/2025/01/27/big_chocolate-spread-6941622_1280.jpg)
Кадър Ютуб
В домашни условия може да си направите течен шоколад, който не отстъпва на големите марки.
Много лесно се приготвя
Необходими продукти:
100 грама черен шоколад
50 грама краве масло
3 ч.л. какао на прах
2 ч.л. прясно мляко
2 ч.л. захар (или на вкус)
1 щипка сол
Приготвяне:
Разтопете шоколада. Шоколадът се нарязва на парчета и се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна. Добавете масло. Добавете масло със стайна температура към разтопения шоколад и разбъркайте до гладкост.
Добавете сухи съставки. Добавете какао на прах, захар и сол, разбъркайте добре до гладкост. Налейте млякото. Постепенно налейте прясното мляко при непрекъснато бъркане, за да стане кашата гладка и лъскава, пише Флагман.
Разбийте масата. По желание може да разбиете масата с блендер за няколко минути, за да стане още по-нежна и въздушна.
Сложете в буркани. Поставете готовата паста в чисти и сухи буркани.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!