Задържаха непълнолетен от София за умишлен палеж на автомобил във Варна

29.11.2019 / 12:44 2

Тази нощ около 02:20 часа във Варна е пламноло «БМВ»,  което в последствие е изгоряло изцяло. Причината за инцидента се изяснява, съобщават от пожарната. 

Вчера пък около 12:10 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в  «Хонда», намиращ се на ул. «Пенчо Славейков» в гр. Варна. Увредена е значителна част автомобила. Разследването е установило, че се касае за умишлен палеж. Извършител на деянието е непълнолетно момче от София, известно на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докалдвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Пак вчера, около 13:40 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал във «Фиат», движещ се по пътя Варна - Добрич. Причината за инцидента е възникнала техническа неизправност. Увреден е двигателен отсек на автомобила.

Отново вчера, около 10:30 часа, е станал пожар в кухнята на апартамент, намиращ се в ж.к. «Владислав Варненчик» в гр. Варна. Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожено е домашно имущество, диван, климатик, опушени са 100 кв. м стени.

За щастие, при нито един от изброените огнени инциденти няма пострадали хора. "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Ман40 (преди 6 месеца)
Рейтинг: 4590 | Одобрение: 1300
Да плати щетите и в ТВУ "Бойчиновци"... и повечко бой!
RB

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама