Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино

04.08.2016 / 11:28 1

Необходими продукти:

  • 4 цели пилешки бутчета или 12 горни
  • 150 милилитра сухо бяло вино
  • 2 средни домата
  • 1 глава лук
  • 1 голяма сладка чушка
  • 100 милилитра зехтин
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • 1/2 чаена лъжица сух босилек
  • 1/2 чаена лъжица сух риган
  • сол и смлян черен пипер на вкус
  • Начин на приготвяне:

Ако използвате цели бутчета, разделете ги на две. Сгорещете 2 супени лъжици мазнина в дълбок съд и запържете пилешкото от двете страни до образуването на златиста коричка (общо около 5 минути), след което извадете в чиния.

Нарежете доматите на кубчета, чушката - на квадратчета, а лука - на полукръгчета. Изсипете ги в съда с мазнината, в която приготвихте бутчетата, и пържете в продължение на 3-4 минути, разбърквайки.

След това прибавете доматеното пюре, разбъркайте, а минута по-късно налейте бялото вино. Нека сместа кипне.

Разбийте кафявите бучки, които са се образували по време на запържването на бутчетата, и тогава върнете обратно месото в съда със зеленчуците. Налейте зехтина, сложете подправките, сол на вкус, намалете котлона и затворете съда с капак. Оставете ястието да се задушава в продължение на около 25-30 минути.

Добър апетит!

Източник: framar.bg



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Гранд Тех (преди 7 години)
Рейтинг: 1244 | Одобрение: 429

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама