Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
Необходими продукти:
- 4 цели пилешки бутчета или 12 горни
- 150 милилитра сухо бяло вино
- 2 средни домата
- 1 глава лук
- 1 голяма сладка чушка
- 100 милилитра зехтин
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 1/2 чаена лъжица сух босилек
- 1/2 чаена лъжица сух риган
- сол и смлян черен пипер на вкус
-
Ако използвате цели бутчета, разделете ги на две. Сгорещете 2 супени лъжици мазнина в дълбок съд и запържете пилешкото от двете страни до образуването на златиста коричка (общо около 5 минути), след което извадете в чиния.
Нарежете доматите на кубчета, чушката - на квадратчета, а лука - на полукръгчета. Изсипете ги в съда с мазнината, в която приготвихте бутчетата, и пържете в продължение на 3-4 минути, разбърквайки.
След това прибавете доматеното пюре, разбъркайте, а минута по-късно налейте бялото вино. Нека сместа кипне.
Разбийте кафявите бучки, които са се образували по време на запържването на бутчетата, и тогава върнете обратно месото в съда със зеленчуците. Налейте зехтина, сложете подправките, сол на вкус, намалете котлона и затворете съда с капак. Оставете ястието да се задушава в продължение на около 25-30 минути.
Добър апетит!
Източник: framar.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!