Загадка! Подводна обсерватория изчезна мистериозно от дъното на Балтийско море

07.09.2019 / 15:29 6

Подводна станция за мониторинг на околната средаизползвана за събиране на научни данни, изчезна от дъното на Балтийско море. Това се съобщава на уебсайта на германския Център за океански изследвания "Геомарц", пише Блиц.


Сигналите от обсерваторията са престанали да пристигат на 21 август. За да разберат причините за инцидента, към нея са изпратени водолази. На мястото, където е била станцията, обаче е намерен само скъсан кабел за данни.

Отбелязва се, че научната обсерватория е била в ограничена зона край северното крайбрежие на Германия, където лодки и риболовни кораби не са били разрешени да преминават. От друга страна теглото на машината не би ѝ позволило да изчезне поради силна буря или морски животни.

Така в момента най-правдоподобното обяснение за изчезването на станцията е кражба, твърдят от полицията. Кой може да се нуждае от това и как е извършено, остава загадка. Германската полиция продължава да разследва инцидента.

Според изследователския център обсерваторията е била инсталирана през 2016 г. и е била разположена на дълбочина 22 метра. Цената ѝ се оценява на около 300 хиляди евро.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
2
Голям праз (преди 10 месеца)
Рейтинг: 9638 | Одобрение: 2983
Комиксите не са книги, но като ти гледам ограничения речников запас, явно това са твоите средства за ограмотяване. Е, и някоя индианска, по примера на вожда ти.
6
3
Голям праз (преди 10 месеца)
Рейтинг: 9638 | Одобрение: 2983
"— Опознал ли си немците? — Познавам неколцина. Американците ги наричат дъчмъни. Те са силни, храбри, умни, искрени и верни."   Чаршаф, и ти като твоя вожд си прочел само една книга, и то индианска! Аз такива книги почти не съм чел. Затова с изненада научих, че 18-19 век в Америка на немците са викали "дъчмъни", но според Карл Май, не подигравателно.
8
5
Голям праз (преди 10 месеца)
Рейтинг: 9638 | Одобрение: 2983
О, свещена простота!!! [color=#333333]Какво е "дъчмъните"? В контекста на статийята, най-вероятно това трябва да са германците(немците). Обаче "дъч" , това е названието на холандците, и затова - "айде у лево и при прошляците"!!!! [/color]

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама