Загадка в бензиностанцията на Марешки! Къде изчезна бензин А-100?

27.04.2016 / 17:00 13

От една седмица е изчезнало едно от най-продаваните горива А-100 в бензиностанции „VM Petrolеum”. На негово място се предлага А-98, но още по-странното е , че е на цена по-висока от тази на А-100, посочиха озадачени клиенти. 

За сравнение до преди седмица се предлагаше А-100 на цена от 1,77 лв./л., а днес се предлага А-98 на 1,82 лв./л.

Освен по-високата цена е трудно да открием някаква разлика между А-98 и това, което се продаваше допреди седмица, обявено като А-100, посочват те.
Припомняме, че миналата седмица служители на Комисията за защита на конкуренцията съвместно с органите на полицията осъществиха няколко внезапни проверки по бензиностанциите. Те провериха „Лукойл“, „Ромпетрол“, и „Еко“.

Действията на КЗК са част от производството за картел, образувано след секторния анализ на пазара на горива, съобщиха от КЗК.

Обвързано ли е изчезването на А-100 с тези проверки, или по-скоро с такива за качеството на предлагания бензин, на този етап може само да гадаем. 
В момента аптечният бос събира подписи за референдум на горивата вътре в бензиностанцията, който съдържа пет въпроса, първия от които е „Подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горива, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите?“.

Бензин А-100 вече не може да се открие в бензиностанция "VM Petroleum". Поради това „Петел“ направи справка къде и на каква цена може да откриете бензин А-100.


Той се предлага от бензиностанциите „ОМВ“ на цена от 2, 09 лв./л. и „Еко“ за 2, 11 лв./л.
В момента най-ниските цени на горивата не са в бензиностанцията на Марешки, а в друга верига, установи наша проверка. Бензин А-98, дизел и газ може да откриете с 1 ст. по-евтино в „Лукойл“-а на бул. „Цар Освободител“. Там дизелът е 1,68 лв./л, бензин А-98- 1, 81 лв./л., А-95 – 1,77 лв./л. и 0, 68 лв. за литър газ.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Веси (преди 4 години)
Рейтинг: 413 | Одобрение: 73
Както всичко в тази страна, така и бензина и дизела са страшно объркано понятие, за наша сметка разбира се.
онлайн магазин
5
1
Wing (преди 4 години)
Рейтинг: 2243 | Одобрение: 818
Петрола се дига от поне месец насам... В момента е 47 долара брента и 45 обикновенния. Нормално е да се дигнат цените.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама