Загиналият пилот край Трънково имал дълъг стаж

26.07.2023 / 17:16 5

Стопкадър Нова Тв

Мистерията с падналия самолет се заплита.

Загиналият при инцидент рано тази сутрин пилот край радневското село Трънково е имал дълъг стаж. Това съобщи пред журналисти Христо Христов, председател на Управителния съвет на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

Машината падна тази сутрин в радневското село Трънково, като най-вероятната причина е сблъсък с ято птици.

От думите на Христов стана известно, че пилотът е имал летателен опит от 20-30 години, с много пролетени безаварийно часове. Само преди десет дни мъжът е преминал медицински прегледи и няма никакви здравословни ограничения.

Самолетът има техническа летателна годност, която е заверена през март т.г. и е валидна за срок от 12 месеца. "Относно човека и самолета нямаме никакви съмнения на прима виста за това събитие“, каза още Христо Христов.

Сигнал за инцидента е подаден в 6:27 ч. в Областната дирекция на МВР в Стара Загора. "На място е установен селскостопански самолет, който е регистриран по надлежния ред“, съобщи пред журналисти по-рано днес директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Лазар Христов.

В момента се разследват причините за тежкия инцидент.

Братът на загиналия тази сутрин пилот на селскостопански самолет, паднал в землището на радневското село Трънково, е бил очевидец на инцидента, съобщи за БТА окръжният прокурор Дичо Атанасов. Магистратът допълни, че свидетелят ще бъде разпитан.

Пилотът е извършвал дейности по пръскане на оризища.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Серж (преди 4 месеца)
Рейтинг: 129521 | Одобрение: 24101
Това също е сериозна версия! Напълно възможно е...
1
2
cron1 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 67327 | Одобрение: -5768
На тази възраст, инсултът и инфактът идват без предупреждение... Бог да го прости човека...:errm:
Марио Кроненберг
2
0
Серж (преди 4 месеца)
Рейтинг: 129521 | Одобрение: 24101
Няма! Щом минеш АЛК и си здрав, можеш да пилотираш без проблеми. Особено пък в ССА-то. Преди малко гледах бай Ангел по новините. Свидетелите чули нещо, като експлозия във въздуха и машината рязко паднала...:unsure: Иначи двигателят си работел нормално...Дромадерите са добри машинки! Като магаренца са. Вдигат 2200-2300 литра разтвор във въздуха. Много маневрени и здрави...Първите модификации имаха проблеми с надлъжната устойчивост при излитане и кацане, но ги отстраниха...Само пилотът си знае, какво точно е станало...Намусен
2
0
село варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 15172 | Одобрение: -1163
И все пак е бил 70 годишен, нямат ли ограничения някакви.
3
0
Серж (преди 4 месеца)
Рейтинг: 129521 | Одобрение: 24101
Уфф...Още веднъж светла му памет!Намусен Много  добри пилоти са, но на пределно малки височини се лети почти на максимал и много често няма време да излезеш от ситуация...Що момчета се закачиха по далекопроводи, по корони на дървета или ги удариха птици...Светла им памет на всички!!!Намусен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама