Захариева: Холандия и Франция ни спират за Шенген

12.07.2018 / 11:14 6

Холандия и Франция възпрепятстват България и Румъния да влязат в Шенгенската зона. Това заяви в интервю за "Известия" българският вицепремиер и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Тя подчерта, че приемането на двете страни в Шенген съществено ще помогне на чужденците, които ги посещават, а за българските и румънските граждани това не е проблем, защото те могат да пътуват в рамките на Европейския съюз без визи.

От 2011 г. насам Европейската комисия и Европейският парламент са публикували множество резолюции и доклади, в които призовават страните от ЕС да приемат България и Румъния в Шенгенската зона, но това не е донесло видими резултати, заяви пред "Известия" Екатерина Захариева.

"Две държави – Холандия и Франция – все още изразяват опасения по повод приемането на България и Румъния в Шенген. След започването на миграционната криза мога да разбера тяхната тревога, но не мога да намеря реални аргументи за отказа“, отбеляза тя, пише novini.bg.

"Към 2011 г. ние вече бяхме изпълнили всички технически изисквания, а сега, в условията на масов приток на бежанци в ЕС, доказахме своята способност да охраняваме външните граници на Евросъюза. Следователно, няма никакви основания България и Румъния да не бъдат включени в Шенгенското пространство“, каза Захариева.

Българският външен министър подчерта, че София ще продължи да води преговори с тези две страни, за да ги убеди да приемат страната в Шенген. При това Захариева отбеляза, че отсъствието на Шенген не е проблем за българите.

„Това ще бъде удобно за чужденците, които след това ще могат да пътуват в страните от ЕС с българска виза“, смята тя.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
XOPATA SA (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
NI PRECINILI I OTCENILI DAWNO DAWNA KOLKO CTPUWAME I TEZIM KATO narod nacija i DEMOKRADLIWA ewropeiska IZMENKJARSKA/DNES NA EDNITE UTRE NA DRUGITE SE NADUPWAME I LIZIM/darzawa,DANO KAKTO NASILA NI WKARAHA W EU I NATO TAKA I DA NI IZRITAT OT TJAH,NO TERITORIJATA NI IM E NUZNA!!! 
1
0
луд (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
незнам що се натискаме никой не я ще тая европа то не остана европа но разни министри само за туй говорят, а народа нито европата нито еврото иска
1
5
Mercenary (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Докато съществува безконтролния руски анклав Росеново край Бургас, където нито митнически, нито данъчен, нито полицейски, нито какъв да е друг орган на властта може да стъпи, Шенген ще го гледаме през криви макарон.Да не говорим за руския анклав на Камчия.
8
1
бай кой (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Браво , умни хора. Вие госпожо Министър какво очаквахте? За N-ти път пише в доклада корупция на всички етажи и подкупна съдебна система и на база на това да Ви постелят червен килим и духова музика към Шенген.
12
3
да са живи и здрави (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
още дълги години да ни спират дано
13
2
07 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А ти п...о какво очакваше.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама