Зам.-председател на НСИ: Разсъжденията на Слави са абсолютно правилни

13.10.2021 / 21:48 0

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

"Разсъжденията на Слави Трифонов са абсолютно правилни. Това, което ние броим и което е подадено от ГРАО за избирателните списъци, е в адреса, започна да разяснява днешния пост на Слави Трифонов зам.- председателят на НСИ Диана Янчева.

"В ГРАО са регистрирани хората по постоянен адрес. Докато ние броим хората по обичаен адрес - където обичайно пребивават. За нас е важно, че живеят на този адрес. От там идва разминаването. Много хора имат постоянен адрес в България, но не живеят в България от години, а имат ЕГН-та и са в списъците на ГРАО. Наблюдаваме тенденция от последните години - с от 70 до 90 хил. души се стопяваме всяка година. Имаме текуща демографска статистика с актове за смърт и актове за раждане. На 10 години правим моментната снимка за статистика с преброяването.

В средата на декември ще имаме първи резултати за хора, жилища и сгради. Отсега забелязваме бум на строителството. Повече сгради и жилища ще се окажат необитаеми, предстои верификация с други административни източници, ще излизат подробни данни. Догодина 31 декември с доклад ще завърши преброяването официално. Имахме много трудности, Ковид ни засегна много, работим с хора, а трябваше да почукаме на всяка врата. Има недоверие в този интересен процес. Малко хора осъзнаваха какво означава това." - добави гостенката. 


 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама