Запасняк написа писмо "шамар" до министъра: "България във война ли е с Русия?!...Без мен!"

29.01.2015 / 11:35 46

Запасняк написа писмо до Министъра на отбраната на Република България писмо, в което разяснява защо не подлежи на мобилизация, пише Интриги.бг.

99% от българските мъже, включително и русофобите,и демонстриращите изключителна привързаност и вярност към каузата на НАТО и САЩ, ще измислят уважителни причини да не участват във военни действия. "Войната" зад компютъра - крайно безопасна в сравнение със смъртоносната реална, ще напълни съда с дезертьори.

Младежи, които не са служили в армията и поради този факт не са компетентни на практика при военните дела, подлежат на мобилизация само в случай на изчерпан човешки ресурс по време на война. Подобна практика е имало във Втората световна война. Фактът, че призованите в Сливен момчета на се ходили войници, но сега им разясняват какво да правят в случай на мобилизация, е повече от тревожен. Същите не се викат дори за първична подготовка, вероятно поради липса на средства в държавния бюджет за това. Ситуацията дава повод на мнозина да задават въпроса: "Във война ли сме?".

Интриги.бг вече писа за съощенията, с които младежи в Сливен се викат във Военното окръжие, за да им се разясни къде точно да отидат в случай на мобилизация. Признанието е на началника на структурата, който разяснява още, че с тези хора ще се правят различни военни формирования. Както и, че действали по заповед.

Мобилизационната подготовка е факт дни след посещението у нас на генералния секретар на НАТО и на държавния секретар на САЩ. Единственият български политик, който не спира да повтаря, че национално безотговорната политика ще ни вкара във война е Волен Сидеров. Парламентът обаче, отказа вчера да бъде извикан министъра, който да разясни каква е тази мобилизация.

От часове в социалната мрежа се разпространява писмо, в което гражданинът Добри Божилов мотивирано разяснява защо не може да се отзове на мобилизацията. Според него вътрешното му убеждение, че е русофил, няма да позволи да воюва срещу каквито и да е руски и проруски формирования. Същите разбирания, според автора, поставят в риск войниците, с които би трябвало да воюва рамо до рамо. Всичко това ставало в пъти по-рисковано, заради психическата нестабилност на запасният, породено от омразата му към българското правителство и въоръжен, същият би могъл да насочи яростта си към политиците.

В края на писмото Добри Божилов уточнява, че поради факта, че е патриот, е готов да се включи във военни действия срещу всяко формирование, което действително застрашава сигурността на родината му.

Интриги.бг опита да разчете Съобщенията за задължително явяване, които се позовават на текстове от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България:

Чл. 31. (1) При осъществяване на правомощията си министърът на отбраната издава правилници, наредби, инструкции и заповеди. 

Чл. 47. Подготовката на ръководителите на държавната, на местната администрация и на юридическите лица за изпълнение на задачите, свързани с отбраната, се извършва по ред, определен с акт на Министерския съвет. 

Те са във връзка със секретен документ, който няма как да прочетем, описан в ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 351 на МС от 19.09.1997 г. за приемане на Наредба за организацията и поддържането на системата за военновременно управление на държавната и местната администрация, дружествата и организациите в мирно и военно време. Нормативният акт е обнародван в ДВ, бр. 85 от 26.09.1997 г., в сила от 26.09.1997 г. От обществно достъпната информация става ясно, че Министерският съвет е постановил един единствен член: "Член единствен. Приема Наредба за организацията и поддържането на системата за военновременно управление на държавната и местната администрация, дружествата и организациите в мирно и военно време съгласно приложението (секретно). "

Според Законите всеки неявил се ще бъде съден и глобен в рамките на 250 - 2500 лв. При неявяване на мобилизационната заповед следва съд за дезертьрство. Наказаният обаче, има повече шансове да остане жив, ако си спести ходенето до фронта.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
2
Blue hills (преди 6 години)
Рейтинг: 28900 | Одобрение: 12685
Аз предлагам да мобилизират сегашния парламент. Който ни вкарва във война - той да воюва! Едно от малкото хубави неща в България е Мирът. И това ли искат да ни вземат идиотите, които ни управляват?!
43
3
Уйо (преди 6 години)
Рейтинг: 38870 | Одобрение: 8100
Хич не е лесна нашата. Ако политиката ни завие срещу Щатите, най-вероятно ще ни спретнат една гражданска война. Най-новата от новите истории го показа през изминалите няколко години. Я помаците в Родопите ще скочат за автономия, я турчеещите лудогорци ще решат, че Делиормана трябва да се отделя. Да тръгнем да се ежим на руснаците също е крайно нежелателно, дори вредно. И какво ни остава? Неутралитет и много добро жонглиране във външната политика, но за съжаление на България и липсват истински дипломати.
9
14
Gogata (преди 6 години)
Рейтинг: 3601 | Одобрение: 386
Искам да ме вземат в запаса, хем ти върви заплатата, хем и от там ти плащат, далавера братче
38
4
kris (преди 6 години)
Рейтинг: 222762 | Одобрение: 20157
оказва се , че с бум бум сме на едно мнение за софийските предатели.......има обаче и доста техни привърженици , което ме учудва.......и то точно в нарочената и ощетена варна.....
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
40
5
kris (преди 6 години)
Рейтинг: 222762 | Одобрение: 20157
даааа.....май наистина ще трябва да се грабват цепениците и да се ходи до софия....
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
14
13
corector (преди 6 години)
Рейтинг: 5804 | Одобрение: 2544
Дайте едно копие на тези повиквателни да видим.Къде са тези "факти" за "мобилизационна подготовка".Що за нелепости и глупости.Май ДАНС е крайно време да свърши малко работа!
32
10
Losh (преди 6 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
България трябва да подкрепи Русия която е на една ръка разстояние , а не удобните американци които искат да си правят мизериите на наша територия без да им дреме. . .
41
7
Варна (преди 6 години)
Рейтинг: 90030 | Одобрение: 38805
Аз ще тръгна на война но искам Бойко да води армията лично най отпред както са правили едно време истинските водачи на народа
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
38
8
zakluch (преди 6 години)
Рейтинг: 30885 | Одобрение: 5585
Евала! Браво! Всички трябва да подкрепим подобна теза!
Повече за мен тук Ключодържатели
11
18
Gogata (преди 6 години)
Рейтинг: 3601 | Одобрение: 386
Запас няма от 25 години ве петльо

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама