Записите "Янева-Ченалова" манипулирани? Прекратиха проверката

13.01.2016 / 14:48 4

Снимка Булфото

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет прекрати проверката по изтичащите в сайта "Биволъ" записи на разговори между съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова.

Споменатите в тях магистрати и членове на ВСС не са нарушили етичните правила, е заключението на Етичната комисия от последното й заседание по случая във вторник вечерта. То ще бъде внесено за разглеждане на заседанието на самия ВСС утре - първото след коледните и новогодишните празници, съобщиха от съвета, пише "24 часа".

По неофициална информация прокуратурата е изпратила на Етичната комисия експертиза на записите, разпространени от "Биволъ". Според заключението й записите са манипулирани.

Прокуратурата разследва записите на разговорите между бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева и отстранената оттам съдийка Румяна Ченалова и съдържанието им."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Петър (преди 4 години)
Рейтинг: 3275 | Одобрение: 1050
Разбирасе че са манипулирани. То самия процес на записване на звука, на какъвто и да е носител, представлява манипулация. Измиха си ръцете.
10
0
Анoнимен (преди 4 години)
Рейтинг: 7140 | Одобрение: 2785
Естествено, че ще са невалидни. Как някой от съдебната система ще тръгне против колегите си??? ДОКАТО НЕ СЕ ОПРАВИ СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА И ПОЛИТИЦИТЕ СА БЕЗНАКАЗАНИ, БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОТЪВА ВСЕ ПОВЕЧЕ. ВЕЧЕ ПОГЛЕЖДАМЕ НАГОРЕ, ЗА ДА ВИДИМ ДЪНОТО!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама